Αν αναρωτιέστε για τις νομικές συνέπειες του ξεκλειδώματος του iPhone ενός νεκρού ανθρώπου, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν, τουλάχιστον όσον αφορά τις αρχές επιβολής του νόμου. Η χρήση των δαχτύλων ενός νεκρού κατόχου iPhone για το ξεκλείδωμα της συσκευής είναι συνήθης πρακτική, παραδέχεται σε συνέντευξή του, ο Bob Moledor του FBI, ο οποίος επιπροσθέτως τονίζει πως προβλήματα αντιμετωπίζουν με το Face ID στο iPhone X, καθώς τα μάτια θα πρέπει να είναι ανοιχτά.

Όχι βέβαια, ότι θα σας ενδιέφερε πολύ αν οι αρχές ξεκλείδωναν το iPhone σας, ωστόσο η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση των αρχών να προσπαθούν να ξεκλειδώσουν το iPhone με το δαχτυλικό αποτύπωμα, μετά το θάνατο του ατόμου είναι αυτή του τρομοκράτη Abdul Razak Ali Artan που επιτέθηκε με το όχημά του σε ανθρώπους κοντά στο Ohio State University, πριν καταδιωχθεί και τελικά καταλήξει νεκρός από την αστυνομία.

Ο Moledor επισήμανε ότι προσπάθησαν να ξεκλειδώσουν το iPhone 5S με το δάκτυλο του νεκρού υπόπτου, χωρίς τελικά αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, η συσκευή στάλθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια του FBI για να γίνει η ανάκτηση των πληροφοριών. Όσον, αφορά το Face ID στο iPhone X, η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, ελπίζει ότι θα λειτουργεί, από τη στιγμή που το υποκείμενο μπορεί να αναγνωριστεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.