Η Intel πήρε μια απόφαση που δεν περιμέναμε να δούμε, καθώς ο κολοσσός των επεξεργαστών θα ξεκινήσει να κινείται προς την αγορά φορητών συσκευών, κατασκευάζοντας επεξεργαστές ARM. Η ανακοίνωση έρχεται από ένα συνεργάτη της  και έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για τους ARM Developers, εχθές.

intel_arm_logo

Η Intel θα ξεκινήσει τα fabs της, (έτσι ονομάζει τις μονάδες παραγωγής της) για την δημιουργία ARM Chips στα 64bit, στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Αυτό είναι εκπληκτικό, γιατί η Intel έχει τις πιο εξελιγμένες εγκαταστάσεις, και η γραμμή παραγωγής της είναι ικανή για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με την TSMC και την Global Foundries που παράγουν επεξεργαστές ARM αυτά τη στιγμή.

Η είδηση για την κατασκευή ARM Chips από την Intel μας ταρακούνησε, καθώς θα έχουμε μεγάλη κόντρα μεταξύ Intel, Samsung, TSMC, ARM. Φυσικά αυτή η κόντρα μας αρέσει πολύ, γιατί κερδισμένος βγαίνει πάντα ο καταναλωτής από τον ανταγωνισμό μεταξύ εταιριών.

H Intel θα μπορεί να φτιάξει τους επεξεργαστές για Apple A7, για τους Qualcomm Snapdragon ή για τους Tegra της NVidia. Όλα αυτά αν φυσικά οι εταιρίες είναι διατεθειμένες να πληρώσουν το κάτι παραπάνω για την ανώτερη κατασκευή της Intel.

Τι λέτε εσείς; Θα καταφέρει η Intel να μπει στα μεγαλύτερα Chipsets; Θα καταφέρει να κάνει την Apple να αφήσει την Samsung;

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.