Σύμφωνα με τους όρους πολιτικής του ηλεκτρονικού καταστήματος Amazon, απαγορεύτηκε η πώληση Φουά γκρα στην βρετανική ιστοσελίδα.

Amazon logo

Σύμφωνα με τον Amazon.co.uk, προϊόντα που προέρχονται από φυτά ή ζώα που απειλούνται υπό εξαφάνιση, για παράδειγμα από φάλαινα , καρχαρία, δελφίνι, ελέφαντα (και ελεφαντοστό), καθώς και τα προϊόντα φουα γκρα απαγορεύεται να εκτεθούν προς πώληση. Ωστόσο η εισαγωγή Φουά γκρα στη Βρετανία είναι καθ’ όλα νόμιμη και συνεχίζει να διανέμεται σε άλλες βρετανικές ιστοσελίδες πωλήσεων.

Επιπρόσθετα εκπρόσωπος του Amazon αναφέρει ότι όλοι οι πωλητές του ιστοτόπου θα πρέπει να ακολουθήσουν τους νέους όρους πολιτικής χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, όσον αφορά την ημερομηνία έναρξης της απαγόρευσης και τα κίνητρα της.

Ο κανονισμός αυτός κέρδισε την ένθερμη υποστήριξη των ενώσεων υποστήριξης ζώων (Viva!, Peta και L214) οι οποίες τόνισαν ότι οι τρόποι παραγωγή Φουά γκρα είναι αρκετά οδυνηροί  (ιδιαίτερο το φαινόμενο στη Γαλλία) για τις χήνες και τις πάπιες.

Η Viva επίσης ανακοίνωσε ότι παρουσίασε στους υπεύθυνους του Amazon, ένα αίτημα που έχει τις υπογραφές 10.000 πελατών του Amazon, οι οποίοι είναι υποστηριχτές της Viva, καθώς και αποδείξεις σχετικές με τον απαράδεκτο πόνο που δέχονται τα ζώα από την παραγωγή φουά γκρα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.