- Η επιδότηση κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα έχει ουσιαστικά πεθάνει, καθώς οι προσφορές από τους παρόχους δεν είναι συμφέρουσες.
- Οι τιμές επιδότησης από την Cosmote είναι τραγικά υψηλές, καθιστώντας ασύμφορη την απόκτηση συσκευής με συμβόλαιο, ενώ η Vodafone ενσωματώνει το κόστος της συσκευής σε δόσεις στον λογαριασμό.
- Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ένα καλύτερο πακέτο είναι η διαδικασία φορητότητας, ζητώντας από τον πάροχο μια πιο συμφέρουσα προσφορά.
Η αλήθεια είναι πως η επιδότηση κινητού ουσιαστικά έχει πεθάνει στην Ελλάδα. Σίγουρα θα βρεις αυτή τη στιγμή δήθεν προσφορές από τους διάφορους παρόχους, τόσο από την Cosmote, όσο και από τη Vodafone.
Εξαίρεση αποτελεί η Nova η δεν δίνει επιδοτήσεις σε χρήστες οι οποίοι δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο στην ίδια εταιρεία.
Κοιτάζοντας αυτή τη στιγμή την επίσημη ιστοσελίδα της Cosmote για μετατροπή καρτοκινητού σε συμβόλαιο, βλέπουμε ότι οι τιμές που υπόσχεται για επιδότηση είναι τραγικά υψηλές. Από την άλλη πλευρά, το πάγιο που θα κληθείς να πληρώσει είναι τιμή τιμοκαταλόγου. Με αποτέλεσμα να καθιστά ασύμφορη την απόκτηση συσκευής και την σύναψη συμβολαίου μέσω αυτού.

Όταν οι παροχές των προγραμμάτων στην Ελλάδα είναι ήδη ακριβοπληρωμένες, η επιδότηση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια προσπάθεια ή καλύτερα ως μια διευκόλυνση αγοράς ενός κινητού στη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε με τις τιμές των RAM και των ίδιων των συσκευών να έχουν εκτοξευθεί.
Η Vodafone από τη μεριά της και αυτή δεν έχει χαμηλές τιμές σε επιδοτήσεις συσκευών. Ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της, δυσκολευτήκαμε να βρούμε κάποια συσκευή με πρόγραμμα. Πέρα από κάποιες ειδικές προσφορές που έχει κάνει τα προηγούμενους μήνες. Το τελευταίο διάστημα η Vodafone ακολουθεί μια άλλη πολιτική. Να βάζει το κόστος της συσκευής ως μια επιπρόσθετη χρέωση στο λογαριασμό κινητής με το πρόγραμμα δόσεις στο λογαριασμό.
Τι πρέπει να κάνετε;
Αυτό που έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν. Ξεκίνα διαδικασία φορητότητας. Ζήτησε από τον πάροχο μια καλύτερη προσφορά επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η νέα εταιρεία σου δίνει δυνατή συσκευή και χαμηλή τιμή παγίου.
Δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις υπερεπιδότηση όπως τις είχαμε συναντήσει πριν από μερικά χρόνια όταν είχαμε δεχτεί μια τέτοια προσφορά. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ο μόνος τρόπος να εκκινήσεις προσπάθεια προσφοράς καλύτερου πακέτου σε οποιονδήποτε πάροχο κι αν το κάνεις.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.


















![Skroutz Plus σε προσφορά [ για έναν ολόκληρο χρόνο ] Skroutz](https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2026/06/skroutz-218x150.jpg)








![Έφτιαξαν για ένα mini σύμπαν για να λύσουν το μυστήριο του χρόνου [φωτογραφία] Giovanni Barontini](https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2026/06/Giovanni-Barontini-218x150.webp)


![Samsung Galaxy S26 Ultra Review: Είναι τελικά Ultra; [Βίντεο] Galaxy S26 ultra review](https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2026/03/Galaxy-S26-ultra-review-218x150.webp)











![Skroutz Plus σε προσφορά [ για έναν ολόκληρο χρόνο ] Skroutz](https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2026/06/skroutz-100x70.jpg)

