Σημαντικές αλλαγές έρχονται στις χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος από τον Φεβρουάριο του 2026, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ).
Οι σημαντικότερες μεταβολές αφορούν αναπροσαρμογές στις χρεώσεις χρήσης συστήματος στο Ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, όπως μπορούν να δουν οι αναγνώστες μας στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Οι Μοναδιαίες Χρεώσεις Χρήσης Συστήματος του Πίνακα 1 εφαρμόζονται στους Καταναλωτές Υψηλής, Μέσης και Χαμηλής Τάσης σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος και τις διατάξεις του Εγχειριδίου Χρεώσεων Χρήσης Συστήματος.
Να γίνει η απαραίτητη υπενθύμιση ότι οι χρεώσεις για τους πελάτες οι οποίοι δεν είναι τηλεμετρούμενοι υπολογίζονται βάσει της κατανάλωσης που σημειώνουν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι νέες χρεώσεις κρίνονται απαραίτητες, προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκτηση του απαιτούμενου εσόδου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις.
Oυσιαστικά αποτελεί την απόφαση η οποία ρυθμίζει τις χρεώσεις του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας βάσει των επενδύσεων που υλοποιεί ο ΑΔΜΜΕ στα πλαίσια της ενεργειακής μετάβασης.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.





































![ΔΕΗ myhome enter: προσφορά σε χαμηλότερη τιμή για νέα συμβόλαια [Ιανουάριος 2026] dei](https://techmaniacs.gr/wp-content/uploads/2024/06/dei-218x150.jpg)







