Σε δελτίο τύπου που δημοσιευσε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με αυτόν στη ΔΕΘ αρχικά θεωρούμε πως θα πρέπει να αναφέρουμε στους αναγνώστες μας, ότι δεν τίθεται κάποιο θεολογικό ζήτημα με αυτόν ενώ έχει και την έγκριση της Εκκλησίας.
ΔΕΗ: Ανακοίνωση για συντελεστές διακύμανσης στο οικιακό και επαγγελματικό τιμολόγιο
Θα αποφύγουμε τα πολλά λόγια ευλογίας του και της επανάστασης που αυτός φέρει και θα σταθούμε σε τρία βασικά σημεία που επισημαίνονται σε αυτό:
- δεν καταργεί τους υπόλοιπους τομεακούς αριθμούς (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας),
- δεν μεταβάλλεται ο υφιστάμενος τρόπος που αποθηκεύονται τα δεδομένα του πολίτη λόγω του ΠΑ (και είναι σύμφωνος με το GDPR)
- ακόμα και στην περίπτωση γνωστοποίησης του ΠΑ ενός πολίτη, δεν παρέχεται καμία πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία του. Ταυτόχρονα, για τον ΠΑ έχουν ληφθεί αυστηρές δικλίδες ασφαλείας, καθώς και η έγκριση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Παράταση δύο μηνών και συγκεκριμένα μέχρι τις 5 Νοεμβρίου παίρνει η διαδικασία έκδοσης Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ) από τους πολίτες. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα επιλογής των δύο πρώτων ψηφίων του προθέματος του ΑΦΜ, είτε μέσω της εφαρμογής myInfo στο https://pa.gov.gr/ είτε μέσω ΚΕΠ και Προξενικών Αρχών.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Είναι που θα καταργούσαν όλους τους υπόλοιπους τομεακούς αριθμούς. Φάτε το σανό σας και καλή σας απόλαυση, ζώα νεοδημοκράτες.