Η Xiaomi έκανε μια τρομερά δυνατή είσοδο στην αγορά των ηλεκτροκίνητων, με την ανακοίνωση του SU7. Λίγο αργότερα, τον Ιούλιο παρουσίασε το concept Xiaomi SU7 Ultra, που τελικά θα βγει στην παραγωγή με 1.548 ίππους. Η ανακοίνωσή του προγραμματίστηκε για τις 29 Οκτωβρίου.

Και αν η ημερομηνία σας θυμίζει κάτι, είναι γιατί την ίδια μέρα θα ανακοινώσει τα Xiaomi 15 και Xiaomi 15 Pro, στην ίδια εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Lei Jun, το  SU7 Ultra που θα βγει στην παραγωγή θα έχει το ίδιο σασί, τριπλό κινητήρα και την ίδια μπαταρία με το concept. Μένει τώρα να δούμε τι θα αλλάξει στο αυτοκίνητο που θα βγει στους δρόμους. Μέχρι στιγμής ο Lei Jun έχει επιβεβαιώσει πως δεν θα έχουμε επένδυση από ανθρακονήματα.

Xiaomi SU7 Ultra

Όταν παρουσιάστηκε το concept αυτοκίνητο, είδαμε τρομερές επιδόσεις, τουλάχιστον στα χαρτιά. Το Xiaomi SU7 Ultra μπορεί να κάνει το 0-100χλμ/ώρα σε 1.97 δευτερόλεπτα, ενώ το 0-200χλμ/ώρα σε 5.96 δευτερόλεπτά. Θα έχει τελική πάνω από 350χλμ//ώρα. Όλα αυτά σύμφωνα με το concept που παρουσιάστηκε και μένει να δούμε αν θα δούμε ίδιες επιδόσεις και στο αυτοκίνητο παραγωγής.

Το Xiaomi SU7 Ultra θα έχει ιπποδύναμη 1.548 ίππων, που όμως θα είναι κλειδωμένη. Για να ξεκλειδώσει ο χρήστης όλη τη δύναμη του αυτοκινήτου, θα πρέπει να συμπληρώσει μια σειρά από μαθήματα που θα του δίνει το αυτοκίνητο. Όταν το Xiaomi SU7 Ultra βλέπει πως ο οδηγός μπορεί να χειριστεί το αυτοκίνητο, θα ξεκλειδώνει όλο και περισσότερη ιπποδύναμη.

Για την ιστορία, το Xiaomi SU7 Ultra θα διαθέτει τον Xiaomi V8s κινητήρα της εταιρίας, που φτάνει τις 27.200 rpm. Η μπαταρία του θα είναι από την CATL, που με φόρτιση 20% αποδίδει 800kW, με μέγιστη τάση τα 897V.

Πληρωμές μέσω e-banking στη Πειραιώς χωρίς προμήθεια με 5 ευρώ το χρόνο! – Δείτε πως

Αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα που ελπίζουμε να δούμε σε περισσότερα αυτοκίνητα, πόσο μάλλον σε τόσο γρήγορα αυτοκίνητα. Με αυτό τον τρόπο δε θα μπορεί να πιάνει στα χέρια του ο κάθε άσχετος ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ιδέα πως να οδηγήσει και να παίρνει στον λαιμό του άλλους. Η τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων, που είναι γεμάτα αισθητήρες, μπορεί να κρίνει αν ο οδηγός έχει τις ικανότητες για να χειριστεί σωστά το αυτοκίνητο και κάτι τέτοιο θα έσωζε ζωές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.