Η OnePlus κυκλοφόρησε με την τελευταία ενημέρωση Android 15, μια νέα λύση για την κοινή χρήση αρχείων με χρήστες iPhone ασύρματα αλλά η λύση αυτή δεν φαίνεται να βολεύει τους χρήστες!

Πιο συγκεκριμένα, στο OxygenOS 15, η OnePlus κυκλοφόρησε μια νέα επιλογή για “Κοινή χρήση με το iPhone” στο μενού κοινής χρήσης. Η επιλογή αυτή, όπως εξηγεί η OnePlus, προορίζεται να «απλοποιήσει» την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ συσκευών OnePlus και iPhone. Για τους χρήστες OnePlus, η κοινή χρήση αρχείων μπορεί να ενεργοποιηθεί μέσω μιας ενσωματωμένης επιλογής στις ρυθμίσεις χωρίς την ανάγκη για επιπλέον λήψεις. Οι χρήστες iPhone, όμως, πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή “O+Connect” για κοινή χρήση. Όπως μπορούμε να καταλάβουμε, η λύση αυτή είναι αρκετά εύκολη για τον χρήστη συσκευής OnePlus αλλά δεν είναι εύκολη για τον χρήστη συσκευής iPhone. Αντίθετα, απαιτεί από αυτούς να κατεβάσουν μια εφαρμογή.

Ο χρήστης συσκευής Oneplus επιλέγει τη φωτογραφία, το βίντεο ή το αρχείο που θέλει να μοιραστεί, ανοίγει το μενού κοινής χρήσης και πατάει «Κοινή χρήση με το iPhone». Ο χρήστης του iPhone, όμως, πρέπει πρώτα να κατεβάσει την εφαρμογή “O+ Connect” από το App Store εάν δεν την έχει ήδη, να δώσει στην εφαρμογή ένα σύνολο αδειών και, στη συνέχεια, να την αφήσει ανοιχτή μέχρι να εμφανιστεί το iPhone στο OnePlus. Στη συνέχεια, η συσκευή OnePlus επιλέγει το iPhone που βλέπει και ζητά να μοιραστεί ένα αρχείο. Σε αυτό το σημείο, ο χρήστης iPhone πρέπει στη συνέχεια να εγγραφεί σε ένα σημείο πρόσβασης Wi-Fi που ξεκινά από τη συσκευή OnePlus, ζητώντας άδεια κάθε φορά και στη συνέχεια να μεταφέρει το αρχείο. Η διαδικασία αυτή δεν είναι και τόσο γρήγορη.

Μια πρώτη εικόνα από το One UI 7.0 σε hands on video στο Youtube! (video)

Ο χρόνος που απαιτείται για να κατεβάσει κάποιος χρήστης την εφαρμογή, να τη ρυθμίσει και να δώσει όλες τις απαιτούμενες άδειες, σίγουρα, θα ωθήσει τους περισσότερους χρήστες να βρουν μια άλλη λύση, όπως το Google Drive, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τα μηνύματα RCS. Η δυνατότητα αυτή της Oneplus, ίσως, είναι πολύ πιο χρήσιμη για μεγάλα αρχεία, όπως μεγάλα βίντεο 4K ή άλλα μεγάλα αρχεία, αλλά και πάλι δεν είναι μια εύκολη λύση για διαμοιρασμό αρχείων μεταξύ Oneplus και iPhone συσκευών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Sweech . Η καλύτερη εφαρμογή που για έναν περίεργο λόγο την αφαίρεσαν από το play store

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.