Η αρχική προειδοποίηση της NSA είχε δημοσιευθεί σε ένα έγγραφο που έφερε τον τίτλο mobile device best practices το 2020. Με τα smartphones να τρέχουν όλων των ειδών τα λειτουργικά συστήματα, αποτελούν στόχο των διαδικτυακών εγκληματιών λόγω του πλήθους των δεδομένων που παιρνούν μέσα από αυτά καθημερινά.

Αυτή είναι η νέα εφαρμογή της Revolut – Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες που είναι διαθέσιμη

Η αλήθεια είναι ότι το εν λόγω έγγραφο της NSA είναι γραμμένο με απλούς όρους για να είναι ξεκάθαρο από όλο το κοινό και αναφέρει τι πρέπει να κάνουν και τι να μην κάνουν. Ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει ο χρήστης να χρησιμοποιεί ισχυρά PINs, passwords και να προβαίνει σε όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας. Απαγορεύει παράλληλα το rooting ή το jailbreak συσκευών, το κλικ σε άγνωστους συνδέσμους ή το άνοιγμα άγνωστων αρχείων.

Ωστόσο όμως αναφέρει ότι ο χρήστης πρέπει να κάνει επανεκκίνηση τόσο του Android όσο και του iOS smartphone του τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Μειώνονται αισθητά οι πιθανότητες το malware να συνεχίσει να υπάρχει και μετά την επανεκκίνηση και να επικοινωνεί με απομακρυσμένους servers, ενώ παράλληλα τονίζει για ακόμη μια φορά ότι ο χρήστης θα πρέπει να ενημερώνει τη συσκευή του αμέσως μόλις διατεθεί μια νέα έκδοση λογισμικού. Είναι δυο απλές συμβουλές που πρέπει όλοι να ακολουθούμε για να μειώσουμε τις πιθανότητες ευπάθειας στις συσκευές μας. Μπορείς να βρεις το πλήρες έγγραφο της NSA στον εν λόγω σύνδεσμο

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.