Το Google Messages εργάζεται πάνω σε ένα fix για το Profile discovery feature που βρίσκεται στην εφαρμογή μηνυμάτων Google εδώ και ένα χρόνο. Το δημοφιλές RCS messaging app στο Android αυξάνει συνεχώς την απήχησή του και μαζί και τον κίνδυνο για όλους τους χρήστες.

Πιο συγκεκριμένα, τον Νοέμβριο του 2023, η Google είχε ανακοινώσει το χαρακτηριστικό Profiles που επέτρεπε στους ανθρώπους να βρουν άλλους χρήστες με το προφίλ τους. Δεν είναι διαθέσιμο σε όλους προς το παρόν και διατίθεται σταδιακά ωστόσο η Google σκοπεύει να κλείσει το σημαντικό αυτό κενό ασφαλείας.

Καταργούνται οι Ρυθμίσεις από τις Samsung smartphone συσκευές – Αυτός είναι ο λόγος

Το Androidauthority ανακάλυψε στην έκδοση Google Messages v20241010 beta ότι η Google θα δώσει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο για το ποιος θα μπορεί να δει το όνομα και τις φωτογραφίες του προφίλ. Αυτή τη στιγμή, με το Profile Discovery feature μπορείς να επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το όνομά σου από το προφίλ Google ή ένα άλλο σύντομο όνομα και να εμφανίσεις ή να κρύψεις τη φωτογραφία του προφίλ.

Όταν όμως κυκλοφορήσει το update η Google θα κλείσει το σημαντικό κενό ασφαλείας που προκύπτει και θα σου δίνονται πλέον οι εξής επιλογές:

  • People you message: Η φωτογραφία του προφίλ και το όνομά σου θα φαίνονται μόνο στους ανθρώπους που έχεις στείλει μήνυμα, είτε βρίσκονται στην λίστα επαφών είτε όχι. Πρόκειται στην ουσία για τη ρύθμιση Δημόσιο που βρίσκουμε στα social media. Είναι η ρύθμιση που θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένη όταν ψάχνει κανείς τον αριθμό μέσω του Profile Discovery feature.
  • Only your contacts: Απλή ρύθμιση που σημαίνει ότι το όνομα και η φωτογραφία θα φαίνεται μόνο στις επαφές
  • No One: Το όνομα και η φωτογραφία δεν θα φαίνεται σε κανένα.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.