Η Qualcomm ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον Snapdragon 8 Gen 4 (ή Snapdragon 8 Elite) και έχει ξεκινήσει ήδη τα teasers για την ανακοίνωσή. Στο τελευταίο όμως μας περίμενε μια έκπληξη, καθώς κάνει την εμφάνισή το κάτι που φαίνεται πως είναι το OnePlus 13.

Από όσα μπορούμε να δούμε, η πλάτη θυμίζει πολύ τα προηγούμενα μοντέλα, με τις κάμερες να βρίσκονται στο ίδιο σημείο, αλλά με διαφορετική διάταξη. Η πρόσοψη θα είναι η τυπική που έχουν όλα τα smartphones πλέον, με το punch hole στο κέντρο του πάνω μέρους της οθόνης. Μάλιστα, η ΒΟΕ έδειξε την πρόσοψη σε δικό της Teaser. Είναι σα να έχουν πάρει όλες οι εταιρίες από ένα OnePlus 13 και κάνουν spoilers για τη συσκευή.

Το ότι το OnePlus 13 θα έχει στο εσωτερικό του τον Snapdragon 8 Gen 4 δεν αποτελεί μυστικό, εδώ και καιρό. Η συσκευή αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο μήνα και με δεδομένο πως ο Snapdragon 8 Gen 4 θα ανακοινωθεί στο Qualcomm Summit στις 22 Οκτωβρίου, το OnePlus 13 θα έρθει αμέσως μετά.

OnePlus 13

Οι μέχρι τώρα φήμες θέλουν το νέο chipset που θα βασίζεται σε πυρήνες Oryon, θα ονομάζεται Snapdragon 8 Elite ή Snapdragon 8 Ultra. Η αρχιτεκτονική του θα είναι παρόμοια με τους Snapdragon X Elite, που βρίσκονται σε ARM υπολογιστές και έχουν σαν στόχο να χτυπήσουν τους Apple M4. Μάλιστα, οι μηχανικοί που σχεδίασαν του Apple M, έφυγαν από την εταιρία και πλέον δουλεύουν για την Qualcomm.

To Cosmote What’s UP με το φθηνότερο πραγματικά απεριόριστο πρόγραμμα

Όπως και να έχει, ο Snapdragon 8 Gen 4 ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται, θα είναι σίγουρα ένα πολύ δυνατό chipset, όμως θα έρθει με μια άνοδο στην τιμή που θα αγγίζει το 20%, κάτι που πιθανότατα θα μετακυλήσει στους καταναλωτές, αν δεν βρουν τρόπο οι εταιρίες να απορροφήσουν το παραπάνω κόστος.

Μπορείτε να δείτε το Teaser της Qualcomm ΕΔΩ.

Μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για περισσότερα, καθώς όσο πλησιάζουμε στην ανακοίνωση του νέου chipset, τόσο περισσότερες πληροφορίες θα διαρρέουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.