Χρειάστηκε να περιμένουμε αρκετά, αλλά επιτέλους το Google Maps στο Android Auto έχει λειτουργία αναφοράς ατυχημάτων και άλλων περιστατικών. Όμως, δεν είναι όλα ρόδινα, γιατί πολλοί χρήστες δεν τη βλέπουν λόγω ενός σχεδιαστικού περιορισμού που μπορεί να αποδειχτεί αρκετά εκνευριστικός.

Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους οδηγούς να αναφέρουν προβλήματα στον δρόμο, όπως κατασκευές, κλειστές λωρίδες, κυκλοφοριακή συμφόρηση, ατυχήματα, και σημεία ελέγχου ταχύτητας. Πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη λειτουργία, η οποία καθυστέρησε πολύ να διατεθεί στο κοινό. Μετά από εκτεταμένη ανάπτυξη, η Google την ανακοίνωσε τον Ιούλιο, αλλά η διάθεση της ξεκίνησε ευρέως μόλις πρόσφατα.

Αν δεν βλέπεις ακόμα το κουμπί για την αναφορά ατυχήματος και άλλων περιστατικών στο Google Maps του Android Auto, δεν είναι απαραίτητα λόγω της αργής διάθεσης της λειτουργίας. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι ο χώρος της οθόνης στο αυτοκίνητό σου. Αν η κάθετη διάσταση της οθόνης δεν είναι αρκετά μεγάλη, το κουμπί αναφοράς απλά δεν εμφανίζεται.

Το κουμπί βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της οθόνης, κάτω από τα κουμπιά για τις ρυθμίσεις, τον έλεγχο φωνητικής καθοδήγησης και την πυξίδα, αλλά πάνω από τα κουμπιά για το zoom. Αν η οθόνη του αυτοκινήτου σου δεν είναι αρκετά ψηλή για να χωρέσει όλα αυτά τα κουμπιά, το κουμπί για την αναφορά ατυχημάτων και περιστατικών απλά εξαφανίζεται.

Σε ένα Subaru Crosstrek, που χρησιμοποιεί το 9to5Google, το κουμπί δεν εμφανίζεται εκτός αν αλλάξεις το DPI χρησιμοποιώντας ένα AAWireless adapter, και ακόμα και τότε χρειάζεται να πειράξεις τις ρυθμίσεις για να βρεις τη σωστή προβολή. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως στο αυτοκίνητο της συζύγου του συντάκτη της ιστοσελίδας που έχει πιο φαρδιά αλλά κοντή οθόνη, το κουμπί δεν εμφανίζεται λόγω της έλλειψης κάθετου χώρου.

Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει περισσότερους χρήστες του Android Auto με παρόμοιες οθόνες, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα στο CarPlay της Apple, όπου τα κουμπιά στο Google Maps είναι λιγότερα. Προφανώς, δεν ξέρουμε τι θα γίνει και με το CarPlay αν Google αυξήσει τα κουμπιά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.