Το Samsung Galaxy S24 FE είναι εδώ για να προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή σε όσους θέλουν τα χαρακτηριστικά ενός premium smartphone χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία. Όμως, με δεδομένο ότι η αγορά ενός τέτοιου κινητού δεν είναι μικρή επένδυση, αξίζει να σιγουρευτείς ότι θα παραμείνει λειτουργικό και ανταγωνιστικό για αρκετά χρόνια. Ένας τρόπος για να διασφαλιστεί αυτό είναι οι ενημερώσεις λογισμικού. Οπότε, το ερώτημα είναι: Πόσα χρόνια υποστήριξης θα λάβει το Galaxy S24 FE;

Η Samsung παίζει δυνατά στο παιχνίδι των ενημερώσεων, και το S24 FE δεν αποτελεί εξαίρεση. Όπως και τα περισσότερα πρόσφατα Samsung μοντέλα, το S24 FE θα λάβει επτά χρόνια αναβαθμίσεων και ενημερώσεων ασφαλείας! Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπόσχεται επτά γενιές αναβαθμίσεων λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι αν για οποιοδήποτε λόγο μία γενιά κυκλοφορήσει με διαφορά 2 ετών από την προηγούμενη, τότε το S24 FE θα λάβει ενημερώσεις για 8 χρόνια.

Το Samsung Galaxy S24 FE κυκλοφορεί με Android 14 και το One UI 6.1. Αυτό σημαίνει ότι η τελευταία αναβάθμιση αναμένεται το 2031, με την έκδοση Android 21, αν η Google συνεχίσει να αριθμεί τις εκδόσεις με τον ίδιο τρόπο. Φυσικά, η συσκευή θα καλύπτεται πλήρως και από ενημερώσεις ασφαλείας καθόλη τη διάρκεια αυτών των επτά, ή και πλέον, χρόνων.

Μέχρι πρόσφατα, η Samsung προσέφερε τέσσερα χρόνια ενημερώσεων, όμως από την κυκλοφορία της σειράς Galaxy S24 και μετά, αυτό άλλαξε. Ο κύριος ανταγωνιστής της σε αυτό το κομμάτι είναι η Google, που προσφέρει επίσης επτά χρόνια ενημερώσεων στις πιο πρόσφατες συσκευές Pixel.

Η Apple, αν και δεν ανακοινώνει επίσημα πόσα χρόνια υποστηρίζει τις συσκευές της, έχει επιβεβαιώσει ότι τα iPhone 15 θα λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας για τουλάχιστον πέντε χρόνια, ενώ στο παρελθόν αρκετά iPhone είχαν υποστήριξη για πάνω από έξι χρόνια.

Αν κοιτάξεις άλλους κατασκευαστές, θα δεις ότι η κατάσταση είναι πιο απογοητευτική. Για παράδειγμα, η OnePlus και η Xiaomi προσφέρουν συνήθως τέσσερα ή λιγότερα χρόνια ενημερώσεων, ενώ η Motorola και η Sony περιορίζονται στα δύο χρόνια. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.