Ως και τα τρία τέταρτα όλων των εμφιαλωμένων νερών που πίνουμε μπορεί να περιέχουν δυνητικά επιβλαβείς χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο.

Επιστήμονες στο Κατάρ διαπίστωσαν ότι το 10% έως 78% του εμφιαλωμένου νερού φέρει μολυσματικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των μικροπλαστικών μικροσκοπικά σωματίδια που περνούν στην κυκλοφορία του αίματος και πιστεύεται ότι παρεμβαίνουν σε πολλαπλές σωματικές διεργασίες.

Δωρεάν 3GB και 300 λεπτά ομιλίας για όλους στο Cosmote What’s UP

Τα μικροπλαστικά είναι αόρατα στο ανθρώπινο μάτι και εισέρχονται μέσω των τροφίμων, αποθεμάτων νερού ή τον αέρα, ενώ ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός ερευνών τα συνδέει με καρκίνους.

Επιστήμονες βρήκαν ίχνη και άλλων ουσιών, όπως φθαλικών ενώσεων και της δισδαινόλης. Εισέρχονται στο νερό όταν τα μπουκάλια συμπιέζονται ή το καπάκι ανοίγει και κλείνει συνεχώς.

Οι επιστήμονες καταλήγουν ότι η εξάρτηση από το εμφιαλωμένο νερό, συνεπάγεται σημαντικό κόστος για την υγεία, ενώ συστήνουν την εγκατάλειψή του και τη χρήση νερού από τις βρύσες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτό είναι αλήθεια ότι παρεμβαίνουν σε πολλαπλές σωματικές διεργασίες..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.