Τα επερχόμενα smartphones της Samsung στην μεγάλη κατηγορία, τα Samsung Galaxy S25, θα έχουν στο εσωτερικό τους τον Snapdragon 8 Gen 4, που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Όπως πάντα, θα λέγεται Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy, που θα είναι λίγο διαφορετικός σε σχέση με τον τυπικό επεξεργαστή της Qualcomm. Τώρα όμως, το Galaxy s25 Ultra πέρασε από το Geekbench και μας έδωσε πολλές πληροφορίες.

Συνήθως, η Qualcomm φτιάχνει μια προσαρμοσμένη έκδοση επεξεργαστή Snapdragon για τη Samsung, με υψηλότερο χρόνο και προσαρμοσμένη στις ανάγκες της που τώρα περιστρέφονται γύρω από τους υπολογισμούς τεχνητής νοημοσύνης.

O Snapdragon 8 Gen 4 πέρασε από το Geekbench, χρονισμένος στα 4.47GHz για τους μεγάλους πυρήνες του. Οι 6 μικρότεροι πυρήνες είναι χρονισμένοι στα 3.53GHz. Μάλιστα, είδαμε και ένα Galaxy S25 Ultra για την αγορά των ΗΠΑ, με λίγο χαμηλότερες συχνότητες, 4.19 για τους δυνατούς πυρήνες και 2.9 για τους μικρότερους.

S25 Ultra Geekbench

Φέροντας τον αριθμό μοντέλου SM-S938B, το συγκεκριμένο  Samsung Galaxy S25 Ultra πυροβολεί με 4.47GHz στους δυνατούς του πυρήνες, που είναι εξωφρενικός χρονισμός. Αν οι χρονισμοί είναι αυτοί που θα δούμε στις εμπορικές εκδόσεις της συσκευής, μιλάμε για δραματική άνοδο στις επιδόσεις. Τα σκορ που μας έδωσε το Galaxy S25 Ultra διαλύουν τον Apple A18 Pro της Apple, που και αυτός είδε συχνότητες άνω των 4GHz φέτος, αν και παραμένουν χαμηλότεροι από αυτούς της Qualcomm.

Η Samsung χρειάζεται όσο περισσότερες επιδόσεις μπορεί να πάρει για να τροφοδοτήσει την τεχνητή νοημοσύνη στις συσκευές της, όμως η Qualcomm πρέπει να βάλει ένα όριο στους χρονισμούς, ώστε να διατηρείται και η αυτονομία σε αποδεκτά επίπεδα. Όλη η σειρά Snapdragon 8, τα πηγαίνει εξαιρετικά σε θέματα αυτονομίας, με σταθερή βελτίωση κάθε χρόνο, σπάζοντας παράλληλα ρεκόρ επιδόσεων.

S25 Ultra Geekbench

Για σύγκριση, η βαθμολογία στο Single Core του Geekbench 6 στο iPhone 16 Pro Max δίνει 3331 βαθμούς στις δοκιμές μας, που ξεπερνά to Single Core score του S25 Ultra που διέρρευσε, αλλά η επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung καταστρέφει το iPhone στη βαθμολογία πολλαπλών πυρήνων, που αυτό έχει και την μεγαλύτερη σημασία.

Κάνε τα social media να μην χρησιμοποιούν τα posts σου για AI! Ο τρόπος

Όμως, η Samsung έχει ακόμα χρόνο μπροστά της μέχρι την ανακοίνωση της συσκευής, ώστε να την παραμετροποιήσει περισσότερο, ώστε να πάρει το βέλτιστο των επιδόσεων, από τον Snapdragon 8 Gen 4.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν διαλύει την Apple , όπως και η Apple ποτε δεν ήταν πραγματικά μπροστά από samsung και γενικότερα από Android .
    Απλά συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια android και Apple να χρησιμοποιούν την ίδια λιθογραφία από Tsmc .
    Λόγω καθαρά σχεδιαστικών προτιμήσεων η samsung είναι λίγο πιο μπροστά στο multicore και η Apple στο single core . Αυτό είναι όλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.