Τα νέα iPhone 16 παρουσιάζουν σημαντικές αναβαθμίσεις, και σύμφωνα με φήμες, υποστηρίζουν φόρτιση έως και 45W μέσω καλωδίου USB-C. Αυτή η ταχύτητα φόρτισης είναι σίγουρα εντυπωσιακή, ειδικά σε σύγκριση με τα iPhone 15 στα οποία η φόρτιση έφτανε μέχρι τα 29W. Ωστόσο, η πραγματικότητα φαίνεται να είναι ελαφρώς διαφορετική.

Σύμφωνα με πηγές, πρακτικές δοκιμές έδειξαν πως η πραγματική ταχύτητα φόρτισης των νέων iPhone 16 φτάνει τα 39W, κάτι που παραμένει βελτίωση, αλλά όχι τόσο θεαματική όσο αρχικά υποστηριζόταν. Αυτό πιθανώς εξηγεί γιατί η Apple δεν αναφέρθηκε σε ταχύτερη φόρτιση στο event της.

Παρά την απουσία επίσημης αναφοράς, τα 39W εξακολουθούν να είναι μια σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με προηγούμενα μοντέλα, και αν αναβαθμίζεις από ένα παλαιότερο iPhone, θα δεις σίγουρα τη διαφορά. Βέβαια, αν είσαι χρήστης Android, αυτές οι ταχύτητες μπορεί να σου φανούν χαμηλές, καθώς κάποιες εταιρείες έχουν ήδη φτάσει μέχρι και τα 320W.

Για να απολαύσεις τη νέα ταχύτερη φόρτιση, θα χρειαστείς έναν αντάπτορα τουλάχιστον 40W. Η Apple πουλάει τον 70W αντάπτορα της για το MacBook, ο οποίος είναι συμβατός και με τα νέα iPhone. Μπορείς, βέβαια, να χρησιμοποιήσεις και έναν πιστοποιημένο αντάπτορα τρίτου κατασκευαστή.

Ενώ η αναβάθμιση στη φόρτιση είναι αισθητή, αν περιμένεις επαναστατικές αλλαγές στην ταχύτητα, ίσως απογοητευτείς. Τα νέα iPhone 16 είναι ήδη διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στις 20 του μήνα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.