To OnePlus 13 αναμένεται αν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και μόλις πέρασε από το Geekbench, με τον Snapdragon 8 Gen 4. Είναι το chip που θα διαθέτουν οι περισσότερες ναυαρχίδες του Android και τα το σκορ που έφερε ζαλίζει! Σύμφωνα με την καταχώριση, η συσκευή ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο multicore, με δύο πυρήνες στα 4.32GHz και 6 πυρήνες στα 3.53GHz.

Αυτό που παρατηρούμε όμως, είναι πως οι χρονισμοί του chipset, αν είναι πραγματικοί, είναι τρομερά υψηλοί, που σημαίνει πως η συσκευή θα ζεσταίνεται, ακόμα και με την πιο αποδοτική τεχνολογία των 3nm. Από την άλλη, έχουμε δει πολλές φορές χρονισμούς που δεν ισχύουν, σε συσκευές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ώστε η εταιρία να κρύψει κατά κάποιο τρόπο το hardware της συσκευής.

OnePlus 13 Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench
OnePlus 13 με Snapdragon 8 Gen 4 στο Geekbench

Στην καταχώρηση βλέπουμε πως η συσκευή θα έρθει με 16GB RAM και Android 15, κάτι που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο.  Παράλληλα, περιμένουμε μια GPU Adreno 830 που φέρεται να τρέχει στα 1.250 MHz, που είναι 25-30% περισσότερο από το Adreno 750 στις τρέχουσες εκδόσεις Snapdragon. Εάν οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, αυτό θα ήταν ένα ακόμη εντυπωσιακό άλμα στην απόδοση.

Αν αυτό είναι το τελικό προϊόν και έχει αυτές τις επιδόσεις, μιλάμε για 16% παραπάνω από αυτές που έχουν δώσει τα iPhone 16 Pro Max αυτή τη στιγμή, τα οποία πέτυχαν 8.492 πόντους στο multicore, ενώ πλέον γεφυρώνεται και η διαφορά που είχε η Apple στο Single Core.

iPhone 16 Pro Max Geekbench
Το iPhone 16 Pro Max στο Geekbench

Την ίδια στιγμή, τα πρώτα benchmarks δείχνουν πως ο Dimensity 9400 είναι ακόμα πιο δυνατός, καθώς έχουμε δει scores να ξεπερνούν τους 11.000 πόντους, στο παρελθόν.

Ελλάδα: Πόσες ημέρες δουλειάς απαιτεί η αγορά των νέων iPhone -Ζαλίζουν οι αριθμοί

Όλα δείχνουν πως σε θέματα επιδόσεων, το Android θα έχει την πρωτιά αυτή τη χρονιά, την στιγμή που όλες οι εταιρίες λίγο πολύ έχουν ήδη υλοποιήσεις τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές τους, με την Google να ενσωματώνει το Google Gemini στο Android. Όχι πως το ζήτησε κανείς…

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τους γαμησε, μονο πουτανας γιοι αγοραζουν apple εξαλλου, πανε δουλευουν σαν μουνοσκυλα 2 μηνες για να σκασουν 2 μισθους να παρουν ενα κινητο, ελληναρες μαλακες!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.