Skip to content

OnePlus 13: Περνάει από Geekbench με Snapdragon 8 Gen 4 και ξεφτυλίζει τα iPhone 16!

Dimitrios Amprazis
Dimitrios Amprazis
Κοινοποίηση:
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 vs Apple A18 Pro

To OnePlus 13 αναμένεται αν ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και μόλις πέρασε από το Geekbench, με τον Snapdragon 8 Gen 4. Είναι το chip που θα διαθέτουν οι περισσότερες ναυαρχίδες του Android και τα το σκορ που έφερε ζαλίζει! Σύμφωνα με την καταχώριση, η συσκευή ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο multicore, με δύο πυρήνες στα 4.32GHz και 6 πυρήνες στα 3.53GHz.

Αυτό που παρατηρούμε όμως, είναι πως οι χρονισμοί του chipset, αν είναι πραγματικοί, είναι τρομερά υψηλοί, που σημαίνει πως η συσκευή θα ζεσταίνεται, ακόμα και με την πιο αποδοτική τεχνολογία των 3nm. Από την άλλη, έχουμε δει πολλές φορές χρονισμούς που δεν ισχύουν, σε συσκευές που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ώστε η εταιρία να κρύψει κατά κάποιο τρόπο το hardware της συσκευής.

OnePlus 13 Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench
OnePlus 13 με Snapdragon 8 Gen 4 στο Geekbench

Στην καταχώρηση βλέπουμε πως η συσκευή θα έρθει με 16GB RAM και Android 15, κάτι που λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο.  Παράλληλα, περιμένουμε μια GPU Adreno 830 που φέρεται να τρέχει στα 1.250 MHz, που είναι 25-30% περισσότερο από το Adreno 750 στις τρέχουσες εκδόσεις Snapdragon. Εάν οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, αυτό θα ήταν ένα ακόμη εντυπωσιακό άλμα στην απόδοση.

Αν αυτό είναι το τελικό προϊόν και έχει αυτές τις επιδόσεις, μιλάμε για 16% παραπάνω από αυτές που έχουν δώσει τα iPhone 16 Pro Max αυτή τη στιγμή, τα οποία πέτυχαν 8.492 πόντους στο multicore, ενώ πλέον γεφυρώνεται και η διαφορά που είχε η Apple στο Single Core.

iPhone 16 Pro Max Geekbench
Το iPhone 16 Pro Max στο Geekbench

Την ίδια στιγμή, τα πρώτα benchmarks δείχνουν πως ο Dimensity 9400 είναι ακόμα πιο δυνατός, καθώς έχουμε δει scores να ξεπερνούν τους 11.000 πόντους, στο παρελθόν.

Ελλάδα: Πόσες ημέρες δουλειάς απαιτεί η αγορά των νέων iPhone -Ζαλίζουν οι αριθμοί

Όλα δείχνουν πως σε θέματα επιδόσεων, το Android θα έχει την πρωτιά αυτή τη χρονιά, την στιγμή που όλες οι εταιρίες λίγο πολύ έχουν ήδη υλοποιήσεις τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές τους, με την Google να ενσωματώνει το Google Gemini στο Android. Όχι πως το ζήτησε κανείς…

Πηγή: Weibo

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Dimitrios Amprazis

Dimitrios Amprazis

Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων, ενώ έχω και σπουδές στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημείου Αιγαίου. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πως κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.