Οι Butch Wilmore και Suni Williams έφυγαν για τον ISS στις 5 Ιουνίου του 2024 για μια αποστολή που είχε καθυστερήσει για επτά ολόκληρα χρόνια. Χρησιμοποίησαν την κάψουλα Starliner της Boeing για να φθάσουν εκεί, ωστόσο όμως αποδείχθηκε ιδιαίτερα προβληματική, με διαρροές ηλίου, προβλήματα με τον προωθητή και πλήθος άλλων.

Είναι επίσημο! H Cosmote παραδέχεται ήττα από το Starlink!

Η επιστροφή τους έχει καθυστερήσει, υποτίθεται ότι θα έμεναν για λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα. Τίποτα δεν πήγε ωστόσο καλά κάτι που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο σώμα των αστροναυτών.

Το διάστημα δεν έχει καμία θωράκιση από την κοσμική ακτινοβολία όπως η Γη. Και είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Και αυτό είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Όταν κάποιος δεν βρίσκεται στη Γη, είναι δύσκολο να έχει πρόσβαση σε πράγματα που όλοι οι υπόλοιπο τα θεωρούμε δεδομένα. Φάρμακα, νερό τροφή ακόμη και αέρας δεν είναι δεδομένα, ενώ και η ψυχική υγεία των αστροναυτών είναι κάτι που επίσης επηρεάζεται σημαντικά.

Μια άλλη σημαντική ανησυχία είναι πώς ο χώρος επηρεάζει φυσικά το ανθρώπινο σώμα. Δεν έχουμε σχεδιαστεί για να ζούμε σε περιβάλλον χωρίς βαρύτητα. Αυτό επηρεάζει τα όργανα, την οστική πυκνότητα, την όραση και πολλά άλλα. Οι αστροναύτες που επιστρέφουν μετά από παρατεταμένες παραμονές στο διάστημα αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα υγείας ως αποτέλεσμα.

Το τρέχον ρεκόρ των ΗΠΑ για τον περισσότερο χρόνο στο διάστημα είναι 371 ημέρες, ενώ Ρώσος κοσμοναύτης κατάφερε να μείνει για 437 ημέρες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.