Μετά από μήνες διαρροών, η Apple παρουσίασε επίσημα τη σειρά iPhone 16 στο Glowtime Event της. Το νέο flagship smartphone ανταγωνίζεται άμεσα τα Google Pixel 9 και Samsung Galaxy S24, προσφέροντας μια σειρά από νέες δυνατότητες, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και λογισμικού, με έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Το ενδιαφέρον στοιχείο φέτος είναι η πιο έντονη από ποτέ προσπάθεια της Apple να προσελκύσει χρήστες Android, κάτι που τονίστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, αλλά και μέσω της ειδικής σελίδας “Switch from Android” στον ιστότοπό της.

Τόσο στις σελίδες των iPhone 16 όσο και των iPhone 16 Pro υπάρχει ξεχωριστή καρτέλα “Switch from Android to iPhone”, δίπλα στις κλασικές καρτέλες όπως οι Προδιαγραφές, η Επισκόπηση, και η Τιμολόγηση. Παρόλο που αυτή η κίνηση δεν είναι καινούργια — υπήρχε και στο iPhone 15 Pro — η σελίδα για τα iPhone 16 δείχνει πόσο εύκολη είναι η μετάβαση.

Apple Android iPhone

Στην ειδική αυτή σελίδα προβάλλονται εμφατικά οι προσφορές από παρόχους και οι δυνατότητες ανταλλαγής συσκευών, καθιστώντας τη μετάβαση πιο ελκυστική. Βέβαια, υπάρχει ένα μικρό λάθος στην προσφορά ανταλλαγής, όπου αναφέρεται “έκπτωση έως 95 δολάρια”, ενώ στην πραγματικότητα η σελίδα προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερες εκπτώσεις, όπως έως και 390 δολάρια για το Samsung Galaxy S23 Ultra και 285 δολάρια για το Google Pixel 8 Pro.

Στη συνέχεια, η σελίδα τονίζει άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά των iPhone 16, όπως το Apple Intelligence — την εκδοχή της Apple για την τεχνητή νοημοσύνη — η οποία θα μπορούσε να πείσει χρήστες Android που είναι ήδη εξοικειωμένοι με AI λειτουργίες να κάνουν την αλλαγή. Επίσης, παρουσιάζεται η εφαρμογή Move to iOS για εύκολη μεταφορά δεδομένων και δίνεται έμφαση στην ανθεκτικότητα και την αυτονομία της συσκευής.

Η σελίδα αναφέρει επίσης τις νέες δυνατότητες παραμετροποίησης του iOS 18 — μια δυνατότητα που οι χρήστες Android απολαμβάνουν εδώ και καιρό — και την εισαγωγή της θύρας USB-C, ένα πρότυπο που τα περισσότερα Android χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια. Τονίζεται επίσης η ανώτερη ποιότητα βίντεο των iPhone 16, κάτι που πολλοί χρήστες Android θεωρούν αδύναμο σημείο των συσκευών τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Apple έδειξε επίσης πόσο εύκολο είναι να κάνεις τη μετάβαση στα iPhone 16. Έδειξαν πώς η Siri, με την υποστήριξη του Apple Intelligence, μπορεί να καθοδηγήσει τους χρήστες βήμα-βήμα σε απλές λειτουργίες, όπως η διαγραφή διπλών φωτογραφιών, διευκολύνοντας έτσι τους νέους χρήστες — δηλαδή αυτούς που μεταβαίνουν από Android — να μάθουν γρήγορα τις βασικές λειτουργίες του νέου iPhone.

Παρά την κυριαρχία της Apple στην αγορά των ΗΠΑ (με μερίδιο αγοράς περίπου 60%), το Android κυριαρχεί παγκοσμίως έχοντας στο πλευρό του το 70% των χρηστών. Φαίνεται ότι η Apple κάνει μια ισχυρή προσπάθεια να πείσει αυτούς τους χρήστες να κάνουν την αλλαγή. Η νέα σειρά iPhone 16 θα είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, και θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.