Ίσως δεν θυμάσαι την εποχή που οι γονείς σου ξετυλίγανε έναν χάρτη για να βρουν το δρόμο, αλλά σίγουρα θυμάσαι όταν το Apple Maps ήταν η πηγή αστείων στον κόσμο της πλοήγησης, καθώς οδηγούσε τον κόσμο σε μέρη που δεν έπρεπε ή δεν υπάρχουν. Αυτές οι εποχές φαίνεται πως έχουν περάσει, και αν και οι ενημερώσεις της Apple είναι πολλές, συντάκτης του Android Authority αναρωτήθηκε αν τελικά το Apple Maps έχει εξελιχθεί. Ειδικά με μια οικογενειακή εκδρομή και έναν γάμο στον ορίζοντα, αποφάσισε να βάλει το Apple Maps δίπλα στο Google Maps για να δει πώς τα καταφέρνει έναντι του αντιπάλου του.

Ανοίγοντας το Apple Maps, διακρίνεις αμέσως ότι είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για iPhone. Η διάταξή του θυμίζει Safari, με την μπάρα αναζήτησης στο κάτω μέρος και τις αγαπημένες σου τοποθεσίες και πρόσφατες αναζητήσεις για γρήγορη πρόσβαση. Στην προεπιλεγμένη οθόνη, βλέπεις γειτονιές γύρω σου και κάποια καλά αξιολογημένα εστιατόρια, μαζί με χρήσιμα σημεία ενδιαφέροντος, όπως καταστήματα τροφίμων. Επιπλέον, αν πατήσεις σε μια τοποθεσία, θα δεις κριτικές από το Yelp, φωτογραφίες και πληροφορίες όπως αν υπάρχει δυνατότητα takeout ή αν το μέρος είναι κατάλληλο για παιδιά.

Αντίθετα, το Google Maps φαίνεται σαν μια εφαρμογή που μπορεί να τρέξει σχεδόν παντού, από smartphones μέχρι και τηλεοράσεις. Όπως και ο συνάδελφος, χρησιμοποιώ το Google Maps εδώ και χρόνια και εκτιμώ τη λειτουργικότητά του σε διάφορες συσκευές. Επίσης, το Google Maps αναδεικνύει διάφορα τοπικά σημεία ενδιαφέροντος, μερικά από τα οποία είναι χορηγούμενα, εμφανίζοντας μικρές επισημάνσεις.

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στα δύο είναι η εστίαση του Apple Maps στις γειτονιές αντί των ονομάτων δρόμων, κάτι που το Google Maps δεν κάνει. Ωστόσο, το Google Maps προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για τους δρόμους και καλύτερη δυνατότητα προσαρμογής των χάρτων, όπως κυκλοφοριακή κατάσταση και ποδηλατόδρομους.

Όταν πρόκειται για αναζήτηση, το Apple Maps προτιμά να σου προτείνει τοπικές επιλογές χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσεις, κάτι που αποδεικνύεται χρήσιμο, αλλά δεν ενημερώνει τις τιμές των καυσίμων. Από την άλλη, το Google Maps χρειάζεται να πληκτρολογήσεις την αναζήτησή σου, αλλά δείχνει και την τιμή της βενζίνης.

Επιπλέον, τα City Guides του Apple Maps επικεντρώνονται κυρίως σε μεγάλες πόλεις, αφήνοντας τις μικρότερες χωρίς οδηγούς. Ενώ για τη συγκεκριμένη περίσταση, το Apple Maps απέδειξε την αξία του όταν χρειάστηκε ο συντάκτης του Android Autrhority να βρει καλές επιλογές για φαγητό σε μια πόλη όπως το Pittsburgh, με περισσότερες και καλύτερες προτάσεις από το Google Maps.

Όταν φτάνεις στην πλοήγηση, και οι δύο εφαρμογές κάνουν εξαιρετική δουλειά, δίνοντάς σου παρόμοιες οδηγίες για τη διαδρομή σου. Το Google Maps προσφέρει καλύτερη ένταση στα χρώματα και έλεγχο μουσικής πιο εύκολα, ενώ το Apple Maps υπερέχει στις οδηγίες για λωρίδες και εξόδους με τη τρισδιάστατη προβολή του.

Συνολικά, αν και το Apple Maps έχει κάνει εντυπωσιακή πρόοδο, το Google Maps παραμένει το προτιμώμενο εργαλείο για πολλούς, ειδικά αν χρησιμοποιείς συσκευές πέρα από το οικοσύστημα της Apple. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείς αποκλειστικά iPhone, το Apple Maps αξίζει σίγουρα μια ευκαιρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σε ένα ταξίδι η ώρα άφιξης στο apple map είναι ακριβέστατη σε σχεση με το google map

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.