Σε λίγα χρόνια, θα έχουμε την εκπληκτική ευκαιρία να γνωρίσουμε άκρως υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες του Δία και ιδίως των Φεγγαριών του χάρη στο Jupiter Icy Moons Explorer (JUICE). Ο δρόμος προς τον Δία είναι ακόμη μακρύς, ωστόσο σε μια προσπάθεια να πάρει την απαραίτητη ώθηση, πέρασε από τη Γη και τη Σελήνη. Παράλληλα αποτέλεσε και μια ευκαιρία να δοκιμαστούν τα επιστημονικά όργανα.

Η NASA μπορεί να δημιούργησε κατά λάθος την πρώτη βροχή μετεωριτών στη Γη

Η πτήση ήταν ιστορική. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε επιχειρηθεί υποβοήθηση βαρύτητας Σελήνης Γης. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα LFLscience, στη πράξη, ήταν η πρώτη φορά που ένα διαστημικό σκάφος επιχείρησε να περάσει από δύο ουράνια σώματα σε ταχεία διαδοχή για να αλλάξει ταχύτητα και κατεύθυνση.

Το πέρασμα πρώτα από τη Σελήνη ήταν μια τέλεια ευκαιρία να δούμε πώς θα συμπεριφερθούν τα όργανα παρατηρώντας ένα σώμα παρόμοιο με το στόχο της αποστολής, λόγω της εξαιρετικά αδύναμης ατμόσφαιρας του.

Η ESA και η Ιταλική Διαστημική Υπηρεσία έδωσαν στη δημοσιότητα τις εικόνες που συνέλεξε η κάμερα JANUS του σκάφους.

Το Janus θα επιχειρήσει να χαρτογραφήσει τα σύννεφα του Δία με ανάλυση 10 χιλιόμετρα ανά pixels. Ο λόγος της μελέτης των Φεγγαριών του είναι επειδή πιστεύεται ότι έχουν ωκεανούς νερού, με την ελπίδα μήπως με τις σωστές συνθήκες υπάρχει ζωή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.