Η Samsung μπήκε σε μια νέα κατηγορία προϊόντων φέτος με την κυκλοφορία του Galaxy Ring, ενός έξυπνου δαχτυλιδιού που υπόσχεται να ανατρέψει τα δεδομένα. Παρά το γεγονός ότι εξωτερικά μοιάζει με ένα απλό δαχτυλίδι, το Galaxy Ring κρύβει στο εσωτερικό του εντυπωσιακή τεχνολογία, όπως μπαταρία με αυτονομία μιας εβδομάδας και προηγμένα χαρακτηριστικά παρακολούθησης υγείας.

Samsung Galaxy Ring Teardown

Το κόστος του αγγίζει τα 400 δολάρια, οπότε μάλλον οι απλοί καταναλωτές δεν θα σκεφτόντουσαν να το ανοίξουν για να δουν τι κρύβει πίσω από το γυαλιστερό φινίρισμα. Ευτυχώς, η ομάδα του iFixit έκανε αυτή τη δουλειά για όλους εμάς τους περίεργους.

Το άνοιγμα του Samsung Galaxy Ring δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το δαχτυλίδι καταστρέφεται πλήρως, καθιστώντας το μη λειτουργικό. Οι ειδικοί του iFixit έλιωσαν τη ρητίνη και το πλαστικό κάλυμμα και χρησιμοποίησαν οδοντιατρικά εργαλεία για να φτάσουν στα εσωτερικά του εξαρτήματα. Αυτό σημαίνει ότι αν το δαχτυλίδι χαλάσει μετά από ένα χρόνο, δεν μπορεί να επισκευαστεί.

Το πιο ενδιαφέρον μέρος; Η Samsung συνδέει τη μπαταρία και το πηνίο ασύρματης φόρτισης στη πλακέτα κυκλωμάτων μέσω ενός πιεστικού συνδέσμου. Αυτή η προσέγγιση κάνει πιο εύκολη την αντικατάσταση της μπαταρίας, αλλά φαίνεται άσκοπη δεδομένου ότι το δαχτυλίδι δεν μπορεί να επισκευαστεί καν.

Samsung Galaxy Ring Teardown

Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η Samsung κατασκευάζει τα εξαρτήματα σε διαφορετικές τοποθεσίες και τα συναρμολογεί σε μια ξεχωριστή γραμμή παραγωγής, όπου η χρήση του συνδέσμου είναι πιο οικονομική. Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι η Oura, μια πολύ μικρότερη εταιρεία, έχει επιλέξει να κολλήσει το πηνίο φόρτισης στο PCB στο Ring Gen 3.

Σε γενικές γραμμές, τα εσωτερικά εξαρτήματα του Samsung Galaxy Ring δεν κρύβουν εκπλήξεις, αφού χρησιμοποιούν υπάρχοντα στοιχεία από άλλες συσκευές. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον η επισκευή δεν είναι δυνατή, η αντικατάσταση είναι μονόδρομος, αν φυσικά αποτελεί επιλογή βάσει εγγύησης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.