To PayPal σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το άνοιγμα του NFC των iPhones, λόγω των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από ότι φαίνεται, το PayPal σχεδιάζει ένα δικό του Wallet, για να ανταγωνιστει το Apple Wallet. Με το Secure Element API διαθέσιμο και σε τρίτους, όλο και περισσότεροι θα δημιουργούν ψηφιακά πορτοφόλια για iOS.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια δήλωση από το PayPal, για τον ανταγωνισμό με την Apple. Όμως, βλέπουμε κάποιες κινήσεις, που δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, ο CEO του PayPal, Alex Chriss, δήλωσε:

«Έρχονται κάποιες αλλαγές στην Ευρώπη, ειδικά γύρω από το NFC”, ανοίγοντας τις δυνατότητες του PayPal για να “ετοιμαστεί σύντομα για να δραστηριοποιηθεί σε αυτόν τον τομέα».

apple paypal

Πρόσφατα, ο Alex Chriss δήλωσε πως οι αλλαγές στο NFC θα κάνουν πολύ εύκολο για τρίτους, όπως το PayPal, να δημιουργήσουν ένα Wallet iOS, αλλά και Android.

Cosmote Double Play SIM Unlimited: Επιτέλους διαθέσιμα σε όλους!

Στην Ευρώπη, το PayPal έχει μια ευκαιρία με ένα πορτοφόλι που βασίζεται σε NFC, καθώς το 90% των Ευρωπαίων είχε χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του από το 2022, αν και το Google Pay και το Apple Pay προηγήθηκαν ειδικά όσον αφορά τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου.

Μετά από ερωτήσεις για σχολιασμό, η PayPal αρνήθηκε να πει περισσότερα σχετικά με τα σχέδιά της να αναπτύξει ένα πορτοφόλι NFC, όπως πότε θα κυκλοφορούσε ή πώς θα λειτουργούσε. Ωστόσο, ο Chriss πρόκειται να μιλήσει στο συνέδριο της Goldman Sachs στις 9 Σεπτεμβρίου, όπου σίγουρα θα συζητηθούν τα σχέδια της PayPal για την ΕΕ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.