Η μύτη σου είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό χαρακτηριστικό του προσώπου. Παρόλο που ο εγκέφαλός σου την αγνοεί για να μη σου εμποδίζει την όραση, το να την εξετάσεις προσεκτικά μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία σου.

Για αρχή, η ακμή μπορεί να σχετίζεται με τη ροδόχρου νόσο. Η ακμή, ειδικά η ακμή vulgaris, και η ροδόχρους νόσος είναι δύο δερματικές καταστάσεις που συχνά επηρεάζουν τη μύτη. Ενώ η ακμή μπορεί να οδηγήσει σε μαύρα στίγματα και ουλές, η ροδόχρους νόσος προκαλεί ερυθρότητα και εμφανή αιμοφόρα αγγεία, και συνδέεται με άλλα προβλήματα υγείας, όπως η υπέρταση και ο διαβήτης.

Επιτέλους! Επιστήμονες θεράπευσαν τον διαβήτη σε λίγες εβδομάδες!

Έπειτα έχουμε τον λύκο και τη σαρκοείδωση. Οι φλεγμονώδεις ασθένειες, όπως ο λύκος και η σαρκοείδωση, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη μύτη. Ο λύκος προκαλεί εξανθήματα που θυμίζουν δάγκωμα λύκου, ενώ η σαρκοείδωση μπορεί να δημιουργήσει μοβ εξανθήματα στο πρόσωπο.

Τέλος, υπάρχει και η νευραλγία τριδύμου. Αυτό το σπάνιο σύνδρομο προκαλείται από βλάβη στο τρίδυμο νεύρο, οδηγώντας σε απώλεια αίσθησης ή και σε έλκη γύρω από τα ρουθούνια λόγω συχνού ξυσίματος. Οπότε, μην ξεχνάς να ρίχνεις μια καλή ματιά στη μύτη σου όταν κοιτάς τον καθρέφτη. Δώσε στη μύτη σου την προσοχή που της αξίζει, γιατί έχει να σου πει περισσότερα από ό,τι πιστεύεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.