Το πρώτο Diablo ήταν ένα από τα παιχνίδια σταθμό στο Gaming. Ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή, το 1997 και μάλιστα, τότε με έναν Intel Pentium @133MHz και 4MB RAM. Όπως καταλαβαίνετε, οι απαιτήσεις του παιχνιδιού είναι απειροελάχιστες για την εποχή μας και πλέον μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι σε οποιονδήποτε υπολογιστή, με άριστη απόδοση και όλα αυτά μέσα από τον Browser σας.

Όλα αυτά είναι δυνατά χάρη σε ένα Open Source project, με την ονομασία DiabloWeb. Σύμφωνα με το README που βρήκαμε στο repository του project στο GitHub, βασίζεται στο DevilutionX, ένα ακόμα open source project, που έκανε το Diablo να μπορεί να τρέξει σε σύγχρονα λειτουργικά συστήματα.

«Τροποποίησα τον κώδικα για να αφαιρέσω όλες τις εξαρτήσεις και εξέθεσα την ελάχιστη απαιτούμενη διεπαφή με JS, επιτρέποντας στο παιχνίδι να μεταγλωττιστεί σε WebAssembly», γράφει ο προγραμματιστής του Project, d07RiV. «Ο χειρισμός συμβάντων (ειδικά στα μενού) έπρεπε να τροποποιηθεί σημαντικά για να ταιριάζει στο μοντέλο JS».

Είναι πολύ εύκολο να το ρυθμίσετε, απλά επισκέπτεστε αυτή την ιστοσελίδα, ανεβάζετε ένα αρχείο του παιχνιδιού και παίζετε. Πρέπει να ανεβάσετε ένα αρχείο επειδή το project δεν περιλαμβάνει τα αρχεία του παιχνιδιού Diablo – θα πρέπει να τα παρέχετε με τη μορφή του αρχείου DIABDAT.MPQ στον κατάλογο εγκατάστασης του Diablo.

Diablo Web

Για να βρείτε το απαραίτητο αρχείο MPQ για την αναπαραγωγή του παιχνιδιού, γίνεται με τέσσερις τρόπους. Ο ένας είναι να αγοράσετε ένα φυσικό αντίγραφο του παιχνιδιού από τότε. Ο δεύτερος τρόπος είναι να το αγοράσετε στο GOG και να το εγκαταστήσετε, ώστε να μπορέσετε να πάρετε το αρχείο. Φυσικά, υπάρχει και ο τρόπος του Jack Sparrow, καθώς θα το βρείτε το παιχνίδι, όχι και τόσο νόμιμα, σε διάφορες σελίδες. Τέλος, υπάρχει και μια shareware έκδοση του Diablo, όμως δεν είναι το πλήρες παιχνίδι και θα το χαρακτηρίζαμε πιο πολύ demo.

Αυτό είναι το νέο Android Auto με έμπνευση από τη Siri!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά κάτι που λέει ότι τα επόμενα βράδια, θα θυμηθώ τα παιδικά μου χρόνια!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.