Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να έχει ιδιαίτερα επιβλαβείς κινδύνους για την υγεία μας προειδοποιούν οι ειδικοί, πόσο μάλλον τώρα το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, τα συμπτώματα που βιώνει ένα άτομο είναι αποπροσανατολισμός, ναυτία, εμετός και, σε σοβαρές περιπτώσεις, επιληπτικές κρίσεις ή ακόμα και θάνατο.

«Οι άνθρωποι έχουν τον φόβο ότι είναι πάντα αφυδατωμένοι ή υποενυδατωμένοι και ότι πρέπει να πίνουν νερό τακτικά για να το ξεπεράσουν», δήλωσε η Colleen Munoz, διευθύντρια και συνιδρύτρια του Κέντρου Υγείας Ενυδάτωσης στο Πανεπιστήμιο του Hartford. «

Όταν κάποιος πίνει πολύ νερό, αραιώνει το νάτριο του αίματος, γνωστή ως υπονατριαιμία ή δηλητηρίαση από νερό. Η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη όταν οδηγεί σε διόγκωση των εγκεφαλικών κυττάρων.

Η διόγκωση ασκεί πίεση σε ορισμένα μέρη του εγκεφάλου και μπορεί να οδηγήσει σε κώμα, επιληπτικές κρίσεις ή θάνατο, λένε οι επιστήμονες.

Η υπερβολική κατανάλωση νερού ουσιαστικά δυσκολεύει τον οργανισμό να διατηρήσει υγιή επίπεδα νατρίου, ενός ηλεκτρολύτη που βοηθά στην ισορροπία των υγρών στα κύτταρα. Οι νεφροί αναφέρουν οι επιστήμονες συνήθως μπορούν να διαχειριστούν ένα λίτρο νερού την ώρα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Επειδή πίνω αρκετό νερό το καλοκαίρι αυτό που κάνω είναι να βάζω στο πιάτο μου λίγο αλάτι ακόμη… Και είμαι οκ…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.