Το YouTube δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, τα Notes, για να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση. Όπως τα Community Notes του Twitter, το εργαλείο αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αφήνουν σημειώσεις κάτω από βίντεο που μπορεί να περιέχουν ανακριβείς ή παραπλανητικές πληροφορίες. Η εταιρεία, για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του εργαλείου, καλεί περισσότερους χρήστες να συμμετάσχουν στη χρήση του.

Οι χρήστες που λαμβάνουν πρόσκληση να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλουν σημειώσεις τις οποίες η πλατφόρμα προωθεί σε τρίτους για αξιολόγηση. Αν εγκριθούν, οι σημειώσεις εμφανίζονται κάτω από το σχετικό βίντεο, προσφέροντας μια επιπλέον πηγή πληροφόρησης. Μετά την έγκριση, οι άλλοι χρήστες μπορούν να βαθμολογούν τις σημειώσεις ως χρήσιμες, κάπως χρήσιμες, ή άχρηστες, και να αφήνουν σχόλια.

Για να συμμετάσχεις, πρέπει να πληροίς κάποιες προϋποθέσεις όπως να έχεις ενεργό κανάλι που ακολουθεί τις οδηγίες του YouTube, να είσαι χρήστης κινητού στις ΗΠΑ (όχι που δεν θα ζητούσε κάτι τέτοιο), και η γλώσσα σου να είναι στα Αγγλικά. Αν πληροίς τα κριτήρια, θα λάβεις πρόσκληση για τα YouTube Notes μέσω email. Ελπίζουμε στην επέκταση του χαρακτηριστικού σε περισσότερες χώρες, σύντομα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.