• Πολλοί φιλόσοφοι όπως και επιστήμονες έχουν παίξει εδώ και καιρό με την ιδέα ότι ζούμε σε μια προσομοίωση, με τον Melvin Vopson του Πανεπιστημίου Portsmouth να πιστεύει ότι έχει τις πρώτες αποδείξεις
  • Χρησιμοποιώντας τον Δεύτερο νόμο της θεωρίας Infodynamics που ο ίδιος διατύπωσε, ο Vopson ισχυρίζεται ότι η μείωση της εντροπίας στα συστήματα με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να αποδείξει ότι το σύμπαν έχει μια ενσωματωμένη «βελτιστοποίηση και συμπίεση δεδομένων», η οποία αποδεικνύει την ψηφιακή του φύση.

Αυτή η συνήθεια όλων μας, μειώνει τη στύση στους άνδρες!

Στη φυσική, υπάρχουν νόμοι που διέπουν όλα όσα συμβαίνουν στο σύμπαν γύρω μας, για παράδειγμα πώς κινούνται τα αντικείμενα, πώς ρέει η ενέργεια κτλπ. Τα πάντα βασίζονται στους νόμους της φυσικής», είχε δηλώσει ο Vopson το 2022. Ένας από τους πιο ισχυρούς νόμους είναι ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής, ο οποίος ορίζει ότι η εντροπία ένα μέτρο της αταξίας σε ένα απομονωμένο σύστημα, μπορεί μόνο να αυξηθεί ή να παραμείνει η ίδια, αλλά δεν θα μειωθεί ποτέ».

Με βάση αυτόν τον νόμο, ο Vopson ανέμενε ότι η εντροπία στα συστήματα πληροφοριών θα έπρεπε ομοίως να αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Αντίθετα, παραμένει σταθερή ή ακόμη και μειώνεται σε μια ελάχιστη τιμή στην ισορροπία. Αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με τον δεύτερο νόμο της θερμοδυναμικής, γεγονός που ενέπνευσε τον Vopson να υιοθετήσει τον δεύτερο νόμο Infodynamics.

Γνωρίζουμε ότι το σύμπαν διαστέλλεται χωρίς απώλεια ή κέρδος θερμότητας, πράγμα που απαιτεί η συνολική εντροπία του σύμπαντος να είναι σταθερή»,  αναφέρει στο The Conversation. «Ωστόσο, γνωρίζουμε επίσης από τη θερμοδυναμική ότι η εντροπία πάντα αυξάνεται. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να υπάρχει μια άλλη εντροπία -εντροπία πληροφοριών- για να εξισορροπήσει την αύξηση».

O Άρης έδειξε επιτέλους σημάδια ζωής!

Επίσης φθάνει να αμφισβητήσει τον Δαρβίνο ότι οι μεταλλάξεις συμβαίνουν τυχαία, υποστηρίζοντας δηλαδή ότι οι μεταλλάξεις στην πραγματικότητα συμβαίνουν έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται η εντροπία της πληροφορίας. Ο Vopson ανέλυσε τον ιό SARS-CoV-2 που μεταλλάσσεται συνεχώς με την εργασία του να δείχνει μια «μοναδική συσχέτιση μεταξύ της πληροφορίας και της δυναμικής των γενετικών μεταλλάξεων».

Όλα αυτά σύμφωνα με τον Vospon, δείχνουν ότι ζούμε σε μια προσομοίωση.

«Ένα υπερπολύπλοκο σύμπαν όπως το δικό μας, αν ήταν προσομοίωση, θα απαιτούσε μια ενσωματωμένη βελτιστοποίηση και συμπίεση δεδομένων προκειμένου να μειωθεί η υπολογιστική ισχύς και οι απαιτήσεις αποθήκευσης δεδομένων για την εκτέλεση της προσομοίωσης»,  αναφέρει. «Αυτό ακριβώς παρατηρούμε παντού γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών δεδομένων, των βιολογικών συστημάτων, των μαθηματικών συμμετριών και ολόκληρου του σύμπαντος», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν είμαστε σε προσομοίωση πιθανώς πρέπει να ξεχάσουμε το σύμπαν όπως μας το έχουν μάθει και ότι διαστέλλεται κτλ… Έτσι πιστεύω… Και επίσης νομίζω ότι οι μασόνοι στο Μάτριξ μας έδειξαν λίγο από τον άνθρωπο που είδε έξω από το σπήλαιο… Πάει ακόμα πιο έξω… Και ο νοων…

  2. Κάθε μέρα καταρρίπτονται οι θεωρίες η μία μετά την άλλη… Η γνώση κάθε μέρα αυξάνεται….
    Εάν εμείς σήμερα γνωρίζουμε τόσα πολλά χαρει στην επιστήμη, τότε ο Μωυσής πως γνώριζε για τα σύμπαντα χωρίς επιστήμη, που , την εποχή που ζούσε αυτός το μόνο που ήξερα και έβλεπε είναι γη αέρας και ουρανός; Μήπως έκανε λάθος ο προγραμματιστής του Μάτριξ;
    Ο τρελός στην τρέλα του. Ας τον να αφήσουμε να αισθάνεται εκεί καλά. Εμείς όμως;
    Ας μην πιστεύουμε και την οποία βλακεία η θεωρία ακούμε και διαβάζουμε… Και ας μην την αναδημοσιεύουμε για να κερδίσουμε κάποιους πόντους στο internet.
    Αυτό που αναδημοσιεύουμε καλό είναι να το εξερευνούμε και μόνοι μας πριν τα γράψουμε. Αληθεύει; Δεν αληθεύει; Εάν δεν ξέρουμε αν αληθεύει η αν δεν αληθεύει τότε ας πούμε και την άποψή μας. Διαφορετικά κάνουμε αυτό που όλοι μας πιστεύω καταδικάζουμε όταν βλέπουμε τα παιδιά να διαβάζουν και να προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες. Εννοώ την τυφλή παπαγαλία.
    Έχουμε καταντήσει και εμείς να είμαστε τυφλά παπαγαλάκια. Και ενώ ο θεός μας έδωσε μυαλό και να σκεπτόμαστε, ως άνθρωποι, εμείς είμαστε τυφλοί και πιστεύουμε τα πάντα ότι μας λένε χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Τυφλά παπαγαλάκια !!!

  3. Ο vospon είναι ηλίθιος και ηλίθια είναι και η “θεωρία” του. Άσχετος με το β θθ. και πως λειτουργεί σε ανοιχτά και κλειστά συστήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.