Οι Komodo Dragon, αυτά τα τρομακτικά πλάσματα, έχουν δόντια με σίδηρο! Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άκρες των δοντιών τους έχουν συμπυκνωμένες αποθέσεις σιδήρου, κρατώντας τα πάντα αιχμηρά και έτοιμα να σκίσουν τη σάρκα της λείας τους.

Αν και πολλά σπονδυλωτά έχουν ενισχυμένα δόντια με σίδηρο, οι Komodo Dragon (Varanus komodoensis) είναι οι πιο εντυπωσιακοί εκπρόσωποι αυτής της κατηγορίας. Οι άκρες των δοντιών τους έχουν τόσο πολύ σίδηρο που είναι πορτοκαλί!

Komodo Dragon Δόντι

Αυτή η ανακάλυψη δείχνει ότι τα ισχυρά δόντια δίνουν ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ίσως μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς οι τρομακτικοί δεινόσαυροι έτρωγαν τη λεία τους. Ο παλαιοντολόγος Aaron LeBlanc από το King’s College London δήλωσε ότι οι Komodo Dragon με τα καμπυλωτά, οδοντωτά τους δόντια σκίζουν και ξεσκίζουν τη λεία τους όπως ακριβώς οι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι.

Βρέθηκε απολίθωμα πλάσματος της εποχής των δεινοσαύρων, βγαλμένο από εφιάλτη!

Οι Komodo Dragon είναι οι μεγαλύτερες ζωντανές σαύρες, φτάνοντας μέχρι και τα 166 κιλά. Είναι δυνατοί, γρήγοροι, έξυπνοι και έχουν θωράκιση κάτω από τα λέπια τους. Το δάγκωμά τους, με το δηλήτηριο, αυξάνει την αιμορραγία της λείας τους.

Komodo Dragon Δόντι

Για να μάθουν περισσότερα για τα δόντια των Komodo Dragon, οι ερευνητές μελέτησαν τα δόντια ενός αρσενικού που έζησε στο Ζωολογικό Κήπο του Λονδίνου. Χρησιμοποίησαν μικροσκοπία και φασματοσκοπία για να αναλύσουν τη σύνθεση των δοντιών του, βρήκαν ότι η πορτοκαλί απόχρωση προέρχεται από τον σίδηρο που είναι συγκεντρωμένος στις άκρες των δοντιών.

Αυτή η ανακάλυψη μας δίνει νέες γνώσεις για το πώς έζησαν οι δεινόσαυροι και ενισχύει την κατανόησή μας για τους Komodo Dragon, οι οποίοι είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης. Ο ερπετολόγος Benjamin Tapley τονίζει την σημασία της προστασίας αυτών των απίστευτων πλασμάτων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.