Η SMIC είναι η μεγαλύτερη foundry της Κίνας και η τρίτη μεγαλύτερη παγκοσμίως μετά την TSMC και τη Samsung Foundry. Τον περασμένο χρόνο, η SMIC κατάφερε να παράξει τον επεξεργαστή Kirin 9000s για τη Huawei χρησιμοποιώντας την τεχνολογία 7nm, επιτρέποντας στη Huawei να κυκλοφορήσει ένα flagship κινητό με 5G υποστήριξη για πρώτη φορά από το 2020.

Λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ και της ολλανδικής κυβέρνησης, η SMIC δεν μπορεί να αγοράσει μηχανή EUV από την ολλανδική ASML, η οποία είναι η μόνη εταιρεία που κατασκευάζει τέτοιες μηχανές. Χρησιμοποιώντας τις παλαιότερες μηχανές DUV, η SMIC κατασκεύασε τους Kirin 9000s και 9010, αλλά αυτοί οι επεξεργαστές υστερούν σε σύγκριση με τους τελευταίους από την Apple, την Qualcomm και την MediaTek.

Υπάρχουν συζητήσεις για την κατασκευή 5nm chip για τη σειρά Mate 70 της Huawei με χρήση της τεχνολογίας DUV, όμως αυτή η διαδικασία είναι δύσκολη και κοστοβόρα. Οι αναφορές δείχνουν ότι οι 5nm wafers της SMIC θα κοστίζουν 50% περισσότερο από αυτές της TSMC λόγω της χρήσης της DUV τεχνολογίας.

Εάν η SMIC δεν μπορέσει να μειώσει τις αποδόσεις, η Huawei δεν θα θέλει να πληρώσει το κόστος για την κατασκευή 5nm Kirin chips. Οι φήμες δείχνουν ότι ο επόμενος επεξεργαστής Kirin θα παραμείνει στα 7nm, με την SMIC να χρησιμοποιεί την τεχνολογία N+3 για υψηλότερη πυκνότητα τρανζίστορ, κάνοντας τον νέο επεξεργαστή, πιθανώς τον Kirin 9100, πιο ισχυρό και ενεργειακά αποδοτικό.

Ο γνωστός leaker Digital Chat Station ανέφερε ότι η ενεργειακή απόδοση της τεχνολογίας 5nm της SMIC είναι καλύτερη από το αναμενόμενο. Αυτό δίνει ελπίδες στη SMIC να συνεχίσει να προσπαθεί να βελτιώσει την παραγωγή της στα 5nm, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι η Huawei θα χρησιμοποιήσει έναν βελτιωμένο επεξεργαστή στα 7nm για τη σειρά Mate 70.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.