Ομάδα ερευνητών από το California Polytechnic State University (Cal Poly) εγκατέστησε το σύστημα καμερών RattleCam σε μια “mega-den” από κροταλίες στο Κολοράντο. Οι κάμερες μεταδίδουν ζωντανά στο YouTube, προσφέροντας μια σπάνια ματιά σε αυτό το μοναδικό οικοσύστημα. Αυτό το καταφύγιο προσελκύει εκατοντάδες κροταλίες λόγω των γεωλογικών χαρακτηριστικών του που παρέχουν ασφάλεια.

Οι καλύτερες ώρες παρακολούθησης είναι τα πρωινά και τα απογεύματα (Mountain Time). Θα δεις έγκυες κροταλίες να λιάζονται και να αλληλεπιδρούν. Σε αντίθεση με άλλα φίδια, τα μικρά τους γεννιούνται ζωντανά. Τα μικρά αυτών των συγκεκριμένων κροταλίων αναμένεται να γεννηθούν τον Αύγουστο.

κροταλίες

Οι κάμερες της RattleCam τοποθετήθηκαν σε συνεργασία με την κοινότητα και χρηματοδοτούνται κυρίως από δωρεές. Το σύστημα είναι ηλιακά τροφοδοτούμενο και έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του Cal Poly. Οι ερευνητές, όπως η Emily Taylor, επισημαίνουν ότι η ζωντανή μετάδοση επιτρέπει την παρατήρηση χωρίς να ενοχλούνται τα φίδια, βοηθώντας την αντικειμενική επιστημονική ανακάλυψη και την αλλαγή της αρνητικής εικόνας που έχουμε για αυτά τα ζώα.

Παρακολούθησε τους κροταλίες σε πραγματικό χρόνο στο παρακάτω stream.

Οι αιωνόβιοι καρχαρίες της Γροιλανδίας ίσως κρατούν το μυστικό της μακροζωίας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.