Ο Elon Musk και η εταιρεία του Neuralink βάζουν στόχο να εμφυτεύσουν chip σε πάνω από 1.000 ασθενείς μέχρι το 2026. Αυτή η ανακοίνωση έγινε μέσω της πλατφόρμας του Musk, X (Twitter), στις 11 Ιουλίου, από τον ίδιο τον CEO.

Η τεχνολογία της Neuralink φαίνεται να είναι επαναστατική για κάποιους ανθρώπους. Ο Noland Arbaugh, ο πρώτος που έλαβε το εμφύτευμα της Neuralink, μοιράστηκε δημόσια πώς βελτίωσε τη ζωή του. Πριν την επέμβαση δυσκολευόταν να αλληλεπιδράσει με την τεχνολογία. Μετά την επέμβαση, μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί συσκευές και να παίζει βιντεοπαιχνίδια με ευκολία.

(Βίντεο) Παίζει σκάκι με το μυαλό του ο πρώτος άνθρωπος με το εμφύτευμα της Neuralink

Ωστόσο, δεν έλειψαν τα προβλήματα. Ένα μικρό καλώδιο στον εγκέφαλο του Arbaugh μετακινήθηκε τον Μάιο. Παρά το γεγονός αυτό, ένα στέλεχος της Neuralink διαβεβαίωσε πρόσφατα ότι το chip στον εγκέφαλό του είναι πλέον “περίπου πολύ σταθερό”.

Ο πρώτος άνθρωπος με Neuralink chip στον εγκέφαλο αντιμετώπισε πρόβλημα

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης στις 11 Ιουλίου, ο Musk ανέλυσε τους μελλοντικούς στόχους της Neuralink. Φιλοδοξεί να εμφυτεύσει το chip σε χιλιάδες ασθενείς μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η τεχνολογία της Neuralink επιτρέπει στους ασθενείς να ελέγχουν ρομποτικά άκρα με το μυαλό τους, ξεπερνώντας την ταχύτητα των φυσικών συνδέσεων εγκεφάλου-άκρου.

Ο Musk οραματίζεται έναν ακόμη μεγαλύτερο σκοπό: να δημιουργήσει μια συμβιωτική σχέση μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης, με απώτερο στόχο να μειώσει τους κινδύνους που θέτει η AI για τον πολιτισμό μας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.