Οι αστροναύτες Suni Williams και Butch Wilmore, που ταξίδεψαν με το διαστημόπλοιο Starliner της Boeing, βρέθηκαν να παραμένουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) πολύ περισσότερο απ’ όσο είχαν προγραμματίσει. Η αποστολή τους, που ξεκίνησε στις 5 Ιουνίου, είχε στόχο να διαρκέσει οκτώ μέρες για να δοκιμαστεί το διαστημόπλοιο, αλλά προβλήματα με το Starliner τους κράτησαν σε τροχιά.

Αν και η εκτόξευση ήταν εντυπωσιακή, οι δυσκολίες ξεκίνησαν λίγο μετά την άφιξή τους στο διάστημα. Ένα από τα 28 RCS thrusters (συστήματα ελέγχου αντίδρασης) σταμάτησε να λειτουργεί, και σύντομα ακολούθησαν και άλλα, κάνοντας την κατάσταση δύσκολη για τους αστροναύτες και την ομάδα εδάφους. Παρά τα προβλήματα, κατάφεραν να αγκυροβολήσουν στο ISS.

Αστροναύτες εγκλωβίστηκαν χωρίς καθορισμένη ημερομηνία επιστροφής για το νέο Boeing Starliner

Στο μεταξύ, η NASA και η Boeing εργάζονται αδιάκοπα για την επίλυση των προβλημάτων, πραγματοποιώντας δοκιμές στο White Sands Test Facility. Οι Williams και Wilmore παραμένουν δραστήριοι στον ISS, συμμετέχοντας σε πειράματα και συντηρήσεις.

Η αποστολή αυτή θεωρείται κρίσιμη για την πιστοποίηση του Starliner, με την Boeing να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την SpaceX, που έχει ήδη ολοκληρώσει την πιστοποίηση του Crew Dragon και το χρησιμοποιεί τακτικά για μεταφορές αστροναυτών από το 2020. Παρ’ όλα αυτά, οι αστροναύτες παραμένουν αισιόδοξοι για την επιτυχία του Starliner στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.