Εθελοντές της NASA μόλις τελείωσαν μια αποστολή προσομοίωσης συνθηκών κατοίκησης του Άρη που διήρκησε ένα χρόνο. Η Kelly Haston, η Anca Selariu, ο Ross Brockwell και ο Nathan Jones πέρασαν 378 ημέρες κλειδωμένοι μέσα σε μια κατασκευή εκτυπωμένη με 3D εκτυπωτή στο διαστημικό κέντρο Johnson της NASA.

Το Google Maps δοκιμάζει μια επικίνδυνη λειτουργία. Ήρθε η ώρα για αλλαγή;

Η NASA ανέφερε σε ανακοίνωσή της: Για περισσότερο από ένα χρόνο, το πλήρωμα προσομοίωσε τις λειτουργίες μιας μελλοντικής αποστολής στον Άρη, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων περιπάτων στον Άρη, καλλιέργησε διάφορα λαχανικά για να συμπληρώσει τα διαθέσιμα τρόφιμα, συντήρησε τον εξοπλισμό και τον χώρο και λειτούργησε υπό πρόσθετες συνθήκες πίεσης που θα αντιμετωπίσει ένα πλήρωμα στον Άρη, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων επικοινωνίας με τη Γη, των περιορισμών των πόρων και της απομόνωσης.

Ο λόγος για την αποστολή αυτή στον Άρη ήταν για να καταλάβει ο διαστημικός οργανισμός αν το πλήρωμα θα μπορούσε να συνυπάρξει σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από το δικό του. Ωστόσο, πριν οι άνθρωποι πατήσουν το πόδι τους στο Κόκκινο Πλανήτη, υπάρχουν μερικά πράγματα που θα πρέπει να ερευνηθούν και ιδιαίτερα πως θα επηρέαζε την υγεία των αστροναυτών ένα τέτοιο περιβάλλον.

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η μικροβαρύτητα και η γαλαξιακή ακτινοβολία από το διάστημα επηρεάζουν συγκεκριμένα μέρη του σώματος. Τμήματα του νεφρού παρουσίασαν σημάδια συρρίκνωσης, ενώ σε σύντομες διαστημικές αποστολές εμφανίστηκαν και περιπτώσεις πετρών στα νεφρά.  Δεν γνωρίζουμε όμως τι θα συμβεί σε μεγαλύτερες πτήσεις, όπως η προτεινόμενη αποστολή στον Άρη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.