Με τη δεύτερη beta του iOS 18 που κυκλοφόρησε χθες, η Apple πρόσθεσε ένα διακόπτη για το RCS, αλλά τα μηνύματα RCS δεν λειτουργούσαν εκείνη τη στιγμή. Η υποστήριξη RCS φαίνεται να κυκλοφορεί τώρα, βάσει αναφορών από χρήστες του iOS 18.

Ορισμένοι δοκιμαστές που έχουν εγκαταστήσει το iOS 18 επιβεβαίωσαν ότι είναι σε θέση να στέλνουν μηνύματα RCS σε χρήστες Android, με διαθέσιμες τις λειτουργίες RCS. Τα κείμενα που βασίζονται στο RCS αντί για SMS/MMS επισημαίνονται με την ετικέτα RCS.

Το RCS, ή Rich Communication Services, επιτρέπει στους χρήστες iPhone και Android να ανταλλάσσουν φωτογραφίες και βίντεο υψηλότερης ποιότητας, ηχητικά μηνύματα και μεγαλύτερα μεγέθη αρχείων. Υποστηρίζονται επίσης χαρακτηριστικά όπως οι αποδείξεις ανάγνωσης και οι ενδείξεις πληκτρολόγησης σε πραγματικό χρόνο, και πολλά άλλα.

Τα μηνύματα RCS μπορούν να ενεργοποιηθούν στην ενότητα Μηνύματα της εφαρμογής Ρυθμίσεις και είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή. Προς το παρόν, είναι διαθέσιμα μόνο σε όσους στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν φορέα που υποστηρίζει το RCS – δηλαδή σχεδόν σε όλους – και προφανώς τρέχουν το iOS 18.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.