Ο 50 Cent και οι εκατομμύρια που τον ακολουθούν στα social media, έγιναν στόχοι απάτης κρυπτονομισμάτων, που έκανε πλούσιους τους hackers πίσω από αυτή. Το ακριβές ποσό είναι ασαφές, καθώς ο ράπερ δήλωσε αρχικά στο Instagram πως «όποιος το έκανε αυτό κέρδισε 300.000.000 δολάρια σε 30 λεπτά». Η ανάρτηση όμως τροποποιήθηκε στη συνέχεια σε 3.000.000. Όποιο και να ειναι το ποσό μιλάμε για πολύ χρήμα.

Οι απατεώνες χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό του 5 Cent στο X, ενώ απέκτησαν και πρόσβαση στην ιστοσελίδα του, το Thisis50. Από εκεί προώθησαν το $GUNIT. To GUNIT Token είναι ένα αρκετά φθηνό κρυπτονόμισμα.

«Το Twitter και το Thisis 50.com μου παραβιάστηκαν, δεν έχω καμία σχέση με αυτό το Crypto», έγραψε ο 50 Cent σε μια ανάρτηση στο Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 50 Cent (@50cent)

«Το Twitter λειτούργησε γρήγορα για να κλειδώσει ξανά τον λογαριασμό μου», πρόσθεσε. Ο λογαριασμός του X και το Thisis50.com εξακολουθούν να μην είναι διαθέσιμα. Μείνετε ασφαλείς εκεί έξω και να είστε επιφυλακτικοί με τις διασημότητες που πουλάνε κρυπτονομίσματα».

Revolut: Εξαφανίζονται χρήματα: Aρνείται χακάρισμα των συστημάτων της

Αυτό, σε τελική ανάλυση, δεν είναι μια ασυνήθιστη απάτη. Κάποιος χάκερ αναλαμβάνει έναν εξέχοντα λογαριασμό και αντλεί την αξία ορισμένων κρυπτονομισμάτων μέσω αναρτήσεων. Φάνηκε να συνέβη και στον Hulk Hogan αυτόν τον μήνα. Έχει γίνει ακόμα πιο μπερδεμένο επειδή ορισμένοι διάσημοι, όπως η ράπερ Iggy Azalea ή η Caitlyn Jenner, έχουν κυκλοφορήσει πραγματικά κρυπτονομίσματα.

Η 50 Cent δραστηριοποιήθηκε στο χώρο των κρυπτονομισμάτων στο παρελθόν, κατέχοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, Bitcoin αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, οπότε είναι λογικό  ότι οι άνθρωποι θα την πάταγαν με το memecoin.

Αν τα άτομα που την πάτησαν, ήταν διατεθειμένα να πάρουν οικονομικές συμβουλές από έναν ράπερ, θα λέγαμε πως είναι άξιοι της μοίρας τους. Για αυτό, προσοχή!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.