Όπως φαίνεται προχωράει το ζήτημα του προσωπικού αριθμού και πολύ σύντομα θα έχουμε επιτέλους τη δυνατότητα να τον εκδώσουμε. Δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμη αλλά ο χρήστης θα πρέπει να εισέλθει στο pa.gov.gr για να μπορέσει να τον επιλέξει και να τον εκδώσει.

Η σελίδα δεν φαίνεται να είναι ακόμη ενεργή αλλά έχει καταχωρηθεί σαν domain, οπότε συμπίπτει με τις πληροφορίες που ακούγονται ότι είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσής του. Η ιστοσελίδα δείχνει να φορτώνει συνεχώς αλλά δεν εμφανίζει κάτι, οπότε δεν είναι ακόμη έτοιμη, ενώ βρίσκεται στην υποδομή cloud του Microsoft Azure όπως δείχνει μια απλή αναζήτηση σε εργαλεία Whois. Παράλληλα βλέπουμε από τον Chrome ότι το SSL certificate εκδόθηκε στις 12 Ιουνίου.

Το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ) θα αντικαταστήσει ο προσωπικός αριθμός, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.