Διάφορα διαγράμματα και animations που δείχνουν τις τροχιές των πλανητών λένε λιγάκι ψέματα. Ή για να το περιγράψουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια, απλοποιούν τις τροχιές των πλανητών οι καθηγητές και οι δάσκαλοι για να εξηγήσουν με πιο απλό τρόπο στους μαθητές τι συμβαίνει με το σύμπαν. Η θεωρία που χρησιμοποιούν μοιάζει λίγο πολύ με το παρακάτω video.

Αν και ο Ήλιος είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο στο ηλιακό σύστημα, με 1.048 φορές τη μάζα του Δία, η βαρύτητα είναι αμφίδρομη. Όπως η Γη ασκεί βαρυτική έλξη στη Γη, έτσι και εσείς ασκείτε τη δική σας πολύ μικρότερη βαρυτική έλξη στη γη.

O τρίτος νόμος του Κέπλερ περιγράφει τη σχέση μεταξύ των μαζών δύο αντικειμένων που περιστρέφονται αμοιβαία το ένα γύρω από το άλλο και τον προσδιορισμό των τροχιακών παραμέτρων αναφέρει η NASA.

Επιστήμονες Harvard: Κάτι περίεργο κρύβεται στη Γη και κυκλοφορεί ανάμεσά μας!

Σκεφτείτε ένα μικρό αστέρι σε τροχιά γύρω από ένα πιο ογκώδες. Και τα δύο αστέρια στην πραγματικότητα περιστρέφονται γύρω από ένα κοινό κέντρο μάζας, το οποίο ονομάζεται βαρύκεντρο. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τη μάζα καθενός από τα εμπλεκόμενα αντικείμενα.

Εν ολίγοις στην καθημερινότητά μας το απλοποιούμε και λέμε ότι οι πλανήτες βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Ωστόσο, το βαρύκεντρο των αντικειμένων του Ηλιακού Συστήματος βρίσκεται συνήθως κοντά στον Ήλιο, δεδομένου ότι αυτός έχει τη μεγαλύτερη μάζα, αλλά χάρη στις τροχιές και την επιρροή του Δία και Κρόνου, σπάνια βρίσκεται στην πραγματικότητα μέσα στον Ήλιο. Οι τροχιές μοιάζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια δηλαδή όπως αποτυπώνονται στο παρακάτω video.

Εν ολίγοις, η Γη δεν περιστρέφεται αυτή τη στιγμή γύρω από ένα σημείο μέσα στον Ήλιο, καθώς το βαρύκεντρο βρίσκεται έξω από αυτόν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο κάθε …παπά….Ρας βγαίνει και γράφει μια μαλακία και μας αφήνει…..ερωτηματικά., και θέλει να ξεχάσουμε ότι διαβάζαμε τόσα χρόνια στο σχολείο, ντοκιμαντέρ, περιοδικά κτλ…… Για ποιο λόγο…..Ε , παπα….ρα???

  2. Ότι να ναι… ψαρεύετε κλικ με βαρυγδουπους τίτλους…κρίμα και σας είχα για σοβαρούς

  3. Έχει λογική, για αυτό και η τροχιά της γης γύρω από τον ήλιο είναι ελλειπτική, άλλες φορές πιο κοντά, άλλες πιο μακριά στην διάρκεια του χρόνου, δείχνοντας ότι το κέντρο περιστροφής δεν είναι το κέντρο του ήλιου.

  4. Το ότι υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να το κατανοήσουν δεν μου φαίνεται περίεργο

  5. Πήρατε μία σφαλιάρίτσα μικρή για να ξυπνήσετε με σκέψεις…
    σιγά-σιγά θα μάθετε και τα πολλά υπόλοιπα ψεύτικα παιχνίδια της nasa

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.