Τηλεσκόπια όπως το NEOWISE, ALMA, Pans-Starrs1 και Catalina Sky Survey βοηθούν τη NASA να παρακολουθήσει και να μελετά αστεροειδείς που είναι παρόντες στο διάστημα. Μετά από εκτενή μελέτη των δεδομένων, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία αποκάλυψε ότι μόλις πέρασε από κοντά μας ένας αστεροειδής.

nasa

Ο λόγος για τον Asteroid 2001 QQ142, πέρασε τον πλανήτη μας σε απόσταση 5.5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων στις 6 Δεκεμβρίου. Μπορεί να σας φαίνεται τεράστια η απόσταση από την οποία πέρασε, όμως για τα μεγέθη του διαστήματος είναι τρομερά κοντά στην Γη. Ταξιδεύει γύρω από τον ήλιο και προσέγγιζε τη γη με ταχύτητα 23.975 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σύμφωνα με τη NASA είχε κατηγοριοποιηθεί ως δυνητικά επικίνδυνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά πέρασε από τον πλανήτη μας την 1η Αυγούστου 1901 σε απόσταση 72 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Θα περάσει ξανά από κοντά μας στις 18 Ιανουαρίου του 2029 στα 68 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.