Ίσως ο κορωνοϊός έκανε τους καταναλωτές να αποκτήσουν μία νέα συνήθεια. Σύμφωνα με τη Mastercard το πρώτο τρίμηνο του 2020 οι ανέπαφες πληρωμές αυξήθηκαν κατά 40%. Το ποσοστό αυτό αφορά τόσο τις πληρωμές με κάρτες, όσο και πληρωμές με τη χρήση εφαρμογών όπως το Google Play μέσω NFC.

Ο CEO της Mastercard, Ajay Banga, θεωρεί ότι ο λόγος αυτής της αύξησης είναι τόσο το αίσθημα ασφάλειας, όσο και το γεγονός πως οι καταναλωτές θέλουν να αποχωρούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα από τα καταστήματα.

Επιπλέον, ο Banga πιστεύει πως οι χρήστες θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις ανέπαφες πληρωμές ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας, διότι τους γλιτώνει χρόνο.

Εδώ που τα λέμε, είναι και λίγο σαν το βούρτσισμα των δοντιών, όλοι βαριούνται να το κάνουν όταν είναι μικροί, αλλά κάποια στιγμή το συνηθίζουν, αν δεν το κάνουν αποκλειστικά για λόγους υγιεινής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.