Κατά τη διάρκεια του WWDC 2019, η Apple ανακοίνωσε την επόμενη μεγάλη έκδοση του iOS, αλλά πριν από αυτό, ο Tim Cook ήθελε να ασκήσει την κριτική του στο Android και την κατάσταση με τις ενημερώσεις. Ο ίδιος, επισήμανε ότι το iOS 12 βρίσκεται στο 85% των συσκευών και πως το Android 9 Pie μόνο στο 10% των Google phones και tablets. Το νούμερο με το μερίδιο του Android, υπενθυμίζουμε ότι είχε δημοσιευθεί νωρίτερα τον προηγούμενο μήνα από την Google.

Η Apple έχει εν μέρει δίκιο και αποτελεί όντως πραγματικότητα κάτι τέτοιο ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Android τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο χώρος του Android περιλαμβάνει πολλούς OEMs, πολλούς περισσότερους τύπους συσκευών και φυσικά, στη διαδικασία διάθεσης των ενημερώσεων, μεσολαβεί και η έγκριση των παρόχων, που είναι χρονοβόρα. Και πάλι όμως η εταιρεία, αναβάθμιζε μέρη του λειτουργικού με την εισαγωγή νέων features στο Android, μέσω των Google Play Services. Με το Android Q και ειδικότερα το Project Mainline, θα δοθεί η δυνατότητα στην εταιρεία να ενημερώνει ακόμη περισσότερες core υπηρεσίες σαν να είναι κανονικά app updates (περισσότερα για αυτό εδώ).

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.