“Έχουμε μερικές πολύ σημαντικές αλλαγές που έρχονται στο iPad”. Με αυτή τη φράση ξεκίνησε την ομιλία του ο Craig Federighi. H Apple προβαίνει στα επίσημα αποκαλυπτήρια ενός πολύ σημαντικού software update για τα iPads σήμερα και πλέον αφήνει το iOS για τον σχηματισμό του iPad OS για τα tablets της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, το iPad OS πλέον περιέχει μια νέα home screen με widgets που μπορούν να επεκταθούν παράλληλα με τα εικονίδια των εφαρμογών. Τα widgets αυτά είναι τα ίδια που θα βρίσκατε στο Notification Center. Η Apple προσθέτει επίσης περισσότερα multitasking gestures για το slide μεταξύ πολλαπλών apps και το drag and drop apps πλάι πλάι. Το iPad OS έχει σχεδιαστεί να τρέχει στις iPad συσκευές και θα δώσει στην εταιρεία περισσότερη ελευθερία στην παραμετροποίηση του OS για τις μεγαλύτερες οθόνες. Διαθέτει ένα βελτιωμένο files app, ενώ πλέον οι SD κάρτες και τα USB drives υποστηρίζονται στο files app ώστε να μπορέσετε να τα συνδέσετε σε ένα iPad και να αποκτήσετε πρόσβαση στα αρχεία σας.

Κλικ για την αναπαραγωγή του gif

Η Apple βελτιώνει επίσης τον Safari browser για το iPad OS με browsing επιπέδου desktop και έναν πραγματικό download manager. Θα υπάρχουν 30 νέα keyboard shortcuts, επιλογές ελέγχου του μεγέθους του κειμένου, ρυθμίσεις ξεχωριστές για κάθε site και επιλογές ανεβάσματος φωτογραφιών, ενώ λύνει και τους περιορισμούς που έχει η χρήση ενός iPad. Για παράδειγμα, βελτιώνει σημαντικά την αντιγραφή επικόλληση στο iPad OS, όπου με το gesture των τριών δαχτύλων μαζί θα σας επιτρέπει την αντιγραφή και όταν αυτά τα τρία δάχτυλα τα ανοίξετε θα σας επιτρέπεται η επικόλληση.

Ακόμη και το Apple Pencil βελτιώνεται, με την εταιρεία να ρίχνει το latency από τα 20ms στα 9ms. Σε γενικές γραμμές, όλα αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το iPad OS να ξεχωρίζει από αυτό που κάνει η Apple στο iOS για το iPhone, με την ίδια την εταιρεία να ξεκαθαρίζει ότι θα εστιάσει σημαντικά στην περαιτέρω βελτίωσή του. Με άλλα λόγια, στην πάροδο του χρόνου θα βλέπουμε αλλαγές στο iPad OS που θα ανεβάζουν το επίπεδο της εμπειρίας μας κατά την αλληλεπίδραση με την μεγαλύτερη οθόνη του iPad.

 

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.