Αν είστε κάτοχος ενός Samsung smartphone, μπορεί τις τελευταίες ώρες να βρίσκεστε σε σύγχυση στην περίπτωση που λάβατε ένα email από την Google όσον αφορά το Samsung Email app. Οι χρήστες ειδοποιήθηκαν ότι η εφαρμογή που έχει γίνει submitted από έναν unverified developer, απέκτησε πρόσβαση στον Google λογαριασμό και της επετράπη να διαβάζει, συνθέτει, αποστέλλει και να διαγράφει μόνιμα οποιαδήποτε μηνύματα εντός του Gmail. Τα καλά νέα είναι ότι η Samsung γνωρίζει το πρόβλημα και συμβουλεύει τους χρήστες να μην δράσουν.

Πολλά σχόλια χρηστών, που απορούσαν για αυτήν την συμπεριφορά, έκαναν την εμφάνισή τους στην κοινότητα Gmail Help. Ορισμένοι έδρασαν αλλάζοντας το password και ανακαλώντας την πρόσβαση στο Samsung Email, γνωστό ως Email σε Galaxy συσκευές, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν ειδοποιήσεις ότι το app δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε μηνύματα από έναν registered Gmail account. Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν ότι πρόκειται για προσπάθεια phising. Bέβαια, οι χρήστες διαπίστωναν ότι η πρόσβαση είχε δωθεί από την ίδια ip της Samsung συσκευής τους.

Το τμήμα, υποστήριξης της Samsung ανέφερε ότι η εταιρεία γνωρίζει το πρόβλημα και εργάζεται με την Google για να το λύσει. Οφείλεται μάλλον στην εισαγωγή ενός νέου πρωτοκόλλου ασφαλείας από την Google, με την Samsung να συμβουλεύει τους χρήστες να αγνοήσουν την προειδοποίηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.