Όταν βρίσκεσαι σε διαδικασία αλλαγής παρόχου υπηρεσιών κινητής, ο ποιο σημαντικός παράγοντας που θέλεις να μάθεις, είναι πόσο σήμα έχει ο συγκεκριμένος πάροχος στην περιοχή σου. Πιθανόν, να ξεκινάς την αναζήτησης της απάντησης στο ερώτημα αυτό από τους χάρτες κάλυψης που δημοσιεύουν οι πάροχοι στις ιστοσελίδες τους. Υπάρχουν όμως μερικοί παράγοντες, που μπορούν δραματικά να επηρεάσουν την εμπειρία όταν χρησιμοποιείς τη συσκευή σου, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Είναι πιθανό να χρησιμοποιείς μια παλαιότερη συσκευή, η οποία δεν υποστηρίζει όλες τις μπάντες που έχουν γίνει διαθέσιμες από τους παρόχους, με αποτέλεσμα η συσκευή σου να μην μπορεί να εκμεταλλευθεί την κάλυψη που έχει γίνει διαθέσιμη.

Επιπλέον, ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε είναι ο αριθμός των χρηστών. Μια κεραία κινητής τηλεφωνίας, μπορεί πολύ γρήγορα να μπουκώσει αν πολλοί χρήστες προσπαθήσουν να συνδεθούν μέσω αυτής. Ιδιαίτερα αν διαμένεις σε ένα δημοφιλές μέρος, όπως για παράδειγμα κάποιο τουριστικό νησί, τότε τα δεδομένα θα είναι αργά, καθώς είναι πολλοί εκείνοι οι χρήστες οι οποίοι προσπαθούν να μπουν στο internet. Τέλος, θα πρέπει πάντα να θυμάσαι, ότι οι πάροχοι επενδύουν σε υποδομές σε περιοχές που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτούς, για την εξυπηρέτηση των πελατών και την προσέλκυση νέων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.