Μπορεί το διαδίκτυο να είναι ασφαλές όταν κάνεις προσεκτική χρήση και είσαι ενημερωμένος, όμως όταν γίνεσαι απρόσεκτος, μπορεί να χάσεις ότι χρήματα έχεις ή ακόμα και την ταυτότητά σου.

Είδαμε πρόσφατα το άρθρο με τον hacker που μίλησε για το χειρότερο πράγμα που είδε στο Dark Web και αφού σας άρεσε η θεματολογία, είπαμε να δούμε και νέα θέματα.

Η σκέψη να πέσει κάποιος θύμα hacker, που θα του κλέψει χρήματα ή και την ταυτότητά του, είναι τρομακτική για όλους. Μια τέτοια εμπειρία είχε και ο YouTuber Zac Alsop, που hacker έκλεψε από τον λογαριασμό του $53.853, κάτι που μπορεί να καταστρέψει εντελώς τη ζωή ενός ανθρώπου, ιδιαίτερα αν είναι οικονομίες μιας ζωής.

Ο Zac κατάφερε να πάρει πίσω τα χρήματά του από την τράπεζα μετά από καιρό, καθώς ήταν από τους τυχερούς. Για αυτό λοιπόν αποφάσισε να πει την ιστορία του, και παράλληλα να προσλάβει δύο γνωστούς hackers, στους οποίους έδωσε 28 ημέρες για να του καταστρέψουν την ζωή. Με αυτό τον τρόπο ήθελε να καταγράψει τους τρόπους με τους οποίους θα κινηθούν οι hackers, για να του πάρουν κυριολεκτικά τα πάντα. Η σκέψη του Zac ήταν, πως αν χρειάστηκαν μερικά λεπτά για να του πάρουν τόσα χρήματα από τον λογαριασμό του, τι θα γινόταν αν είχαν παραπάνω χρόνο;

Έτσι βρήκε τους Tony Sales και Solomon Gilbert, που είναι επαγγελματίες hackers, ενώ στο παρελθόν ήταν black hat hackers. Black hats είναι οι hackers που δεν έχουν καμία ηθική. Που έχουν σκοπό να δουν συστήματα να διαλύονται και που συνήθως προκαλούν τεράστιες ζημιές. Τώρα οι Tony Sales και Solomon Gilbert εργάζονται σαν ειδική ασφαλείας για εταιρίες.

Αφού ο Ζακ υπέγραψε μαζί τους συμφωνητικό, τους έδωσε αρκετό χρόνο για να του καταστρέψουν την ζωή. Αρχικά τους είχε δώσει 6 μήνες, όμως οι δύο hackers χρειάστηκαν πολύ λιγότερο.

Οι Tony Sales και Solomon Gilbert ξεκίνησαν με τα social media του Ζακ, στα οποία πήραν πρόσβασή πολύ γρήγορα και άρχισαν να κάνουν αναρτήσεις και να στέλνουν μηνύματα σε κόσμο. Αυτό το κατάφεραν με χρήση Pineapple, ενός εργαλείου που αντιγράφει Wi-Fi δίκτυα και στέλνει τους χρήστες σε αντίγραφα των σελίδων που ζητάνε, ώστε να κάνουν login. Έτσι, όταν ο χρήστης γραφεί Facebook.com, αντί να πάει στο κανονικό Facebook, σε πάει σε μια σελίδα που είναι ακριβώς ίδια. Κάνεις login και ο hacker παίρνει τον κωδικό.

Λίγες μέρες μετά, οι Tony και Solomon κατάφεραν να πάρουν πρόσβαση στον Εθνικό αριθμό ασφάλειας και σε πληροφορίες σχετικά με την άδεια οδήγησής του. Με αυτά τα δεδομένα, οι hackers μπορούσαν να ανακατευθύνουν την αλληλογραφία του χρήστη, μέσω του παρόχου αλληλογραφίας της Μεγάλης Βρετανίας. Με αυτό τον τρόπο, μπορούσαν να αιτηθούν νέα κάρτα τράπεζας και γενικά οτιδήποτε ήθελαν, και να τα πάρουν σε άλλη διεύθυνση.

Στην συνέχεια του βίντεο, βλέπουμε τον Tony να ψάχνει στα σκουπίδια του Ζακ από το γραφείο του. Τα σκουπίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βρεις εταιρικά έγγραφα που έχουν πεταχτεί, τα οποία πολλές φορές δίνουν πληροφορίες. Από αυτά οι hackers βρήκαν το email του Ζακ, την διεύθυνση του σπιτιού του, την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα τηλέφωνά του και στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού.

Όλη αυτή η συλλογή στοιχείων επέτρεψε στους δύο hackers να αναπαράγουν την ψηφιακή ταυτότητα του Ζακ κατά 60%.

Όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Δημιούργησαν ένα deep fake του Ζακ, το οποίο τους επέτρεψε να ανοίξουν νέο τραπεζικό λογαριασμό, έναν λογαριασμό κρυπτονομισμάτων και να λάβουν ένα δάνειο.

Τι είναι το Dark Web και πως να μπεις!

Αυτό το βίντεο δείχνει με τον καλύτερο τρόπο γιατί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο διαδίκτυο. Δεν πατάμε σε ότι links μας στέλνουν χωρίς να είμαστε βέβαιοι πως είναι ασφαλή, δεν ανοίγουμε αρχεία που μας έστειλαν χωρίς να τα ελέγξουμε με κάποιο καλό Antivirus, δεν συνδεόμαστε σε άγνωστα ασύρματα δίκτυα και γενικότερα, δεν δίνουμε τα στοιχεία μας εύκολα. Ξεκινήστε επενδύοντας σε ένα καλό AntiVirus.

Δείτε το βίντεο του Ζακ παρακάτω:

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.