Για κάθε αρχάριο hacker του dark web, οι ιστοσελίδες έχουν μια IP που μπορεί να οδηγήσει στον χρήστη. Όμως οι σελίδες στο dark web χρησιμοποιούν πολύπλοκα συστήματα που κρύβουν την πραγματική τους IP, για αυτό και συνήθως προσφέρουν παράνομες δραστηριότητες.

Το dark web είναι ο τόπος για παράνομο περιεχόμενο και ακόμα πιο παράνομες δραστηριότητες. Μπορείς να βρεις από ναρκωτικά και όπλα, μέχρι και ανθρώπους προς πώληση. Ένα παράδειγμα είναι η υπόθεση της Chloe Ayling, που απήχθη και στην συνέχεια μπήκε προς πώληση στο dark web.

Όπως οι απαγωγείς ανθρώπων, έτσι και οι απαγωγείς δεδομένων, χρησιμοποιούν επιθέσεις ransomware για να κλειδώσουν τα δεδομένα των θυμάτων τους, ζητώντας λίτρα, ενώ μετά διαθέτουν αυτά τα δεδομένα προς πώληση στο dark web.

Όλα αυτά είναι πράγματα που ένας χάκερ με 30 χρόνια εμπειρίας έχει δει και για αυτό προτιμά να παραμείνει ανώνυμος.

Σε μια συνέντευξη στο Vice αναφέρει πως κάποτε ήταν black hat hacker. Black hats είναι οι hackers που δεν έχουν ηθικά όρια στο πως δρουν και συνήθως τα κίνητρά τους είναι να κάνουν ζημιά. Αργότερα όμως έγινε white hat hacker, που σημαίνει πως δρα για το κοινό καλό. Τέτοιοι hackers είναι τα άτομα που βρίσκουν κενά ασφαλείας και ενημερώνουν τις εταιρίες για αυτά ώστε να τα κλείσουν.

Εξηγώντας τον ρόλο του σήμερα στην hacking σκηνή, δήλωσε πως: «κυνηγάει τους εγκληματίες που στοχεύουν νοσοκομεία ή που στοχεύουν τις επιχειρήσεις που προσέχω».

Αναπολώντας μερικά από τα πιο ανησυχητικά πράγματα που έχει δει, αναφέρει περιστατικό με κρυπτογράφηση δεδομένων ολόκληρου νοσοκομείου. Οι άνθρωποι σε αυτή την κατάσταση έχουν μια επιλογή. Πληρώνουν για την αποκρυπτογράφηση των δεδομένων ή κινδυνεύουν ζωές.

Μιλώντας για το 2021, το ransomware φαινόταν να είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του άντρα, καθώς μοιράστηκε ότι είχε σημειωθεί μια «σημαντική αύξηση» λόγω της κερδοφορίας του. Ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εθνική κλίμακα. Πρόσφατα είδαμε να πέφτουν θύμα ransomware τα ΕΛΤΑ στην χώρα μας.

«Υπάρχουν εγκληματίες με οικονομικά κίνητρα που αναζητούν οποιονδήποτε τρόπο μπορούν να βγάλουν χρήμα, [και] υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θέλουν απλώς να δουν τον κόσμο να καίγεται».

“οικονομικές” σελίδες στο dark web

«Αυτοί είναι καταστροφικοί χάκερ που απλώς θα κυνηγήσουν συστήματα επειδή απλώς θέλουν να προκαλέσουν αναστάτωση».

Πρόσθεσε πως «Κάθε χώρα έχει λόγους να οπλοποιήσει τέτοιου είδους επιθέσεις. Είναι η τέλεια μορφή του ασύμμετρου πολέμου»

Αντικαρκινικό χάπι ασβεστίου σκοτώνει όγκους

Δήλωσε επίσης πως έχει δει σχεδόν όλες τις δυτικές κυβερνήσεις να πηγαίνουν σε white hats για βοήθεια.

hacker dark web
Αγορά κλεμμένων καρτών και PayPal λογαριασμών στο dark web

Η αλήθεια είναι πως αυτά που ανέφερε για το dark web είναι σχετικά απλά. Παραμένουν τρομακτικά όμως, καθώς μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Από την άλλη έχοντας μπει στο dark web για να κάνουμε έρευνα, βρήκαμε υπηρεσίες για πώληση ναρκωτικών, για πρόσληψη εκτελεστών και φυσικά εκεί είναι το μέρος για κάθε διεστραμμένη και παράνομη δραστηριότητα. Το να μπούμε σε λεπτομέρειες δεν έχει νόημα, καθώς εκεί θα βρείτε κυριολεκτικά τα πάντα.

hacker dark web
Πρόσληψη εκτελεστή στο dark web

Επειδή όμως χρειάζονται γνώσεις για να παραμείνετε ανώνυμοι στο dark web δε θα πρότεινα να μπείτε καν στην ιδέα να το δοκιμάσετε. Έχουν βρεθεί μπλεγμένοι αρκετοί και όχι απαραίτητα με τον νόμο. To Dark Web προσφέρει ανωνυμία, όμως πρέπει να ξέρεις καλά τι κάνεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.