Το πλήθος των δορυφόρων της SpaceX αποτελούν ένα άκρως εντυπωσιακό θέαμα, αλλά επίσης βρίσκονται και στο επίκεντρο μιας μεγάλης διαμάχης, τόσο επειδή αποτελούν διαστημικά σκουπίδια, όσο και για το γεγονός ότι οι αστρονόμοι εκφράζουν συνεχώς παράπονα ότι εμποδίζονται οι παρατηρήσεις τους στον ουρανό.

Ωστόσο μια νέα έρευνα προτείνει ακόμη μια άκρως καταστροφική συνέπεια του δικτύου Starlink. Καθώς οι δορυφόροι του δικτύου καίγονται στην ατμόσφαιρα, η μαγνητισμένη σκόνη τους θα μπορούσε να μολύνει την ατμόσφαιρά μας και να αποδυναμώσει το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας, το οποίο εκτείνεται κατά χιλιάδες μίλια στο διάστημα και προστατεύει όλους μας από την επικίνδυνη κοσμική ακτινοβολία.

Ο επιστήμονας της NASA που είδε τις πρώτες φωτογραφίες από τα Voyager. Του έφεραν ανατριχίλα!

Σοκαρίστηκα με όλα όσα ανακάλυψα και για το γεγονός ότι κανείς δεν έχει μελετήσει τις συνέπειες του δικτύου Starlink στην ατμόσφαιρά μας, αναφέρει η φοιτήτρια του Πανεπιστημίου της Ισλανδίας Sierra Solter-Hunt σε συνέντευξή της στο Live Science.

Η ίδια εκτιμά ότι είναι πιθανό η ποσότητα των μεταλλικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρά μας να έχει αυξηθεί κατά ένα εκατομμύριο φορές ή ακόμη και περισσότερο καθώς εκτοξεύονται όλο και περισσότεροι δορυφόροι. Το μεγαλύτερο μέρος της νεκρής αυτής δορυφορικής σκόνης συσσωρεύεται σε μια ανώτερη περιοχή της ατμόσφαιρας, την ιονόσφαιρα.  Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σχηματίσει ένα αγώγιμο δίχτυ γύρω από τον πλανήτη μας, το οποίο αν φορτιστεί ηλεκτρικά, θα εμποδίσει το προστατευτικό γεωμαγνητικό μας πεδίο να επεκταθεί πέρα από την ιονόσφαιρα.  Στην πιο ακραία περίπτωση, τα εξωτερικά άκρα της ατμόσφαιράς μας που δεν θα προστατεύονταν πλέον από το γεωμαγνητικό πεδίο, θα εξαλείφονταν από την ακτινοβολία του διαστήματος σε βάθος αιώνων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Αφροδίτη, είναι ένας κόσμος με το 90% της γηινης βαρύτητας, πλήρη απουσία μαγνητικού πεδίου και αρκετά πιο κοντά στον ήλιο, κυριολεκτικα επάνω στο όριο goldilocks zone, και παρολα αυτα, παρολη την φθορά της ατμόσφαιρας της από τον ηλιακό άνεμο, διατηρεί μια ατμοσφαιρική πίεση 90 φορές μεγαλύτερη της γήινης, και αυτό συμβαίνει ασταμάτητα, εδώ και 4μισι ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, οπότε κάθε είδους εικασία περί του… αρνητικού δήθεν ρόλου που πιθανώς να έχει η επίδραση του δικτύου starlink στην γήινη ατμόσφαιρα δίνοντας την εντύπωση ότι αυτή θα αρχίσει να… εξαφανίζεται απο τον ηλιακό άνεμο λες και κατι τέτοιο δεν συμβαίνει ήδη
    εδώ και δις χρόνια, ειναι θεωρώ το λιγοτερο εκ του πονηρού και μάλλον λόγω του ανταγωνισμού πουχει προκαλέσει αυτό το δίκτυο σε όλα τα υπόλοιπα που το κοιτάνε να αναπτύσσεται ραγδαία και δεν μπορούν να ανταποκριθουνε αναλόγως, κάτι δλδ σαν την Τεσλα, που μόνο αρνητικά νέα ακούμε από ιδρύσεως της, ότι φαληριζει λίαν συντόμως εδώ και 2 δεκαετιες, ενω έχει ρημάξει τους πάντες από πλευράς πωλήσεων καθαρά ηλεκτρικων οχηματων, έχοντας μάλιστα και κέρδη τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι μπαίνουνε άγρια μέσα, κάτι που συμβαίνει και με τις εταιρίες δορυφορικού ίντερνετ με εξαιρεση την spaceX. Ε, καλά λοιπόν, με την ίδια λογική, και άμα η γιαγιά μου είχε καρούλια θατανε τρολευ Παγκράτι Πατήσια.

  2. Έσπευσε το παπαγαλάκι, μίσθαρνο ή άμισθο δεν έχει σημασία, να υπερασπισθεί ως μεγάλη ιερή & πανανθρώπινη αξία το εμμονικό κυνήγι του κέρδους, ανεξαρτήτως των αρνητικών συνεπειών που ενέχει για τον πλανήτη & το ανθρώπινο είδος. Τα ίδια έκαναν & με τις καπνοβιομηχανίες, τα πλαστικά μιας χρήσεως & κάθε τοξική δραστηριότητα που φέρνει κέρδη & χλιδή σε λιγοστούς, επιβάλλοντας άχρηστα προϊόντα & συνήθειες στους πολλούς & χειραγωγώντας τους χρήσιμους ηλίθιους.

  3. Tesla = Subsidies
    Για το πλανητικό, και μόνο τα διαστημικά σκουπίδια αρκούν για να κοπεί αυτό το πράγμα. Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Απορώ με τον τυφλό ενθουσιασμό και τον φανμποϊσμό μερικών. Μην είστε τυφλωμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.