Το διαστημικό σκάφος Hope, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής, μόλις 100 χιλιομέτρα, από τον Δείμο. Ο λόγος για τον μικρότερο δορυφόρο του Άρη. Οι λήψεις που έστειλε πίσω στην Γη το Hope, είναι άκρος εντυπωσιακές.

Συγκεκριμένα οι εικόνες είναι οι καλύτερες που έχουν τραβηχτεί ποτέ από τον Δείμο και παρέχουν στους επιστήμονες νέες πληροφορίες, που θα τους βοηθήσουν στο να ανακαλύψουν την προέλευση του Δείμου.

Το διαστημόπλοιο Hope, εκτοξεύτηκε τον Ιούλιο του 2020 από το διαστημικό κέντρο της Τανεγκασίμα, της Ιαπωνίας και ανήκει στην πρώτη διαπλανητική αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πλησιάζουμε τον Δείμο τόσο κοντα, το 1977 το Viking είχε προσεγγίσει το ίδιο κοντά, όμως ο εξοπλισμός έχει αλλάξει δραματικά από τότε, ώστε να έχουμε πλέον εικόνες με υψηλή ευκρίνεια. Η EXI κάμερα που εξοπλίζει το Hope, παρείχε έγχρωμες εικόνας υψηλής ανάλυσης, αποκαλύπτοντας παράλληλα και την σκοτεινή πλευρά του Δείμου.

Ο μικρότερος δορυφόρος του Άρη, απέχει 23.000 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη και μέχρι στιγμής οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για την προέλευσή του.

«Δεν είμαστε βέβαιοι για την προέλευση ούτε του Φόβου ούτε του Δείμου», σημείωσε η Χέσα αλ Ματρούσι, εκ των υπευθύνων της αποστολής EMM. Σύμφωνα με την πιο διαδεδομένη θεωρία, «πρόκειται για αστεροειδείς που αιχμαλωτίστηκαν στην τροχιά του Κόκκινου Πλανήτη».

Όμως οι παρατηρήσεις του Hope, έχουν δώσει τροφή σε μια άλλη θεωρία, που αναφέρει πως ο ΔΕΙΜΟΣ είναι κομμάτι του Άρη και αποκολλήθηκε μετά από κάποια σφοδρή πρόσκρουση με άλλο ουράνιο σώμα. Στην συνέχεια φυλακίστηκε για πάντα στο βαρυτικό πεδίο του κόκκινου πλανήτη.

“Το Hope θα συνεχίσει τις έρευνες γύρω από τον Δείμο, για όλο το 2023, ώστε να συλλέξει όσα περισσότερα δεδομένα μπορεί” δήλωσε η Διαστημική Υπηρεσία των Αραβικών Εμιράτων, ενώ αποφάσισαν να παρατείνουν την αποστολή για ένα ακόμα έτος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.