Η Opera κυκλοφόρησε την early access έκδοση ενός browser που σχεδιάζει να διαθέσει σε όλες τις πλατφόρμες, αργότερα μέσα στο έτος. Ο νέος browser ονομάζεται Opera One, έχει πιο καθαρό design και άφθονο ελεύθερο χώρο στην πλευρική γραμμή εργασιών για την προσθήκη νέων AI χαρακτηριστικών και επεκτάσεων.

Όπως αναφέρει η Opera, έχει εφαρμόσει ένα νέο multithreaded compositor και νέες αξίες modular design για να καταστήσει δυνατή μια νέα δέσμη χαρακτηριστικών τα οποία περιλαμβάνουν αυτό που αποκαλεί “tab islands”.

Ο Opera One έχει τη δυνατότητα να ομαδοποιεί αυτόματα και διαισθητικά τους ιστότοπους που ανοίγουν οι χρήστες με βάση το περιεχόμενό τους. Για παράδειγμα, τοποθετεί όλες τις σελίδες με μενού και λεπτομέρειες εστιατορίων σε ένα island και όλες τις καρτέλες με τα έγγραφα Google σε ένα άλλο.

Η ιδέα είναι να μειωθεί η σύγχυση και να διευκολυνθεί η μετάβαση μεταξύ εργασιών, είτε πρόκειται για δουλειά, είτε για κάτι προσωπικό. Η Opera διεξήγαγε έρευνα και διαπίστωσε ότι οι χρήστες κατακλύζονται από μεγάλα πλήθη καρτελών που διατηρούν ανοιχτά και επιθυμούν οι browser να μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό. Τα “tab islands” είναι η απάντηση της Opera σε αυτό το πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο Opera One σχεδιάστηκε με τη δυνατότητα να δημιουργεί από μόνο του tab islands, οι χρήστες μπορούν να ομαδοποιήσουν χειροκίνητα σελίδες, σύμφωνα με τη δική τους προτίμηση. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει να σύρουν και να αποθέσουν καρτέλες στα υπάρχοντα island με πατημένο το Ctrl ή το Command. Επιπλέον, μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο island τοποθετώντας μία καρτέλα πάνω σε μία άλλη, κάνοντας δεξί κλικ, και επιλέγοντας το “create island”.

Εκτός από τα tab islands, ο Opera One έρχεται με ενεργοποιημένα από προεπιλογή τα ChatGPT, ChatSonic, και AI Prompts. Οι χρήστες μπορούν να εκκινούν εύκολα και γρήγορα τα AI chatbots από την ενσωμάτωση πλευρική μπάρα σε ξεχωριστό παράθυρο μέσα στον browser.

Εντωμεταξύ, η λειτουργία AI Prompts προτείνει διάφορους τρόπους με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα chatbots για να επεξεργαστούν κείμενο, όπως για παράδειγμα να μετατρέψουν ένα κομμάτι κειμένου σε διάλογο σαπουνόπερας ή να εξάγουν πληροφορίες από αυτό για να δημιουργήσουν ερωτήσεις για quiz.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.